• Rybaříte málo?

    Rybaříte málo?

    Foto: Stebbi

    Nedávno jsem v jedné knížce narazil na zajímavou bajku, která mi byla až nepříjemně povědomá. Chtěl bych se o ni s vámi podělit. Zajímalo by mě, jak cítíte, že to máte ve svém životě?

    číst více

  • Odvaha a strach

    Svět je někdy tak barevný, až se z něho člověku zatočí hlava.

    číst více

  • Čtyři dohody

    Čtyři dohody

    Foto: mbkepp

    Asi bych už dnes nespočítal, kolikrát mi někdo doporučoval Čtyři dohody od Jaroslava Duška. Teprve letos, díky kamarádovi, jsem představení (hned dvakrát po sobě) navštívil. A jsem nadšen. Jsem rád, že je tu někdo, kdo umí tak jednoduše a na krásných příkladech popsat systém, ve kterém žijeme, a navíc nabídnout jednoduchý princip jak „z toho“ ven.

    číst více

  • Změňte svět! Máte na to rok!

    Mám pocit, že to tu ještě nebylo. Potkávám dost lidí, kteří by chtěli dělat něco, co pomůže naší planetě, lidem v nouzi nebo zvířatům. To ještě donedávna znamenalo nízký plat a značnou nejistotu. Proto lidé, kteří chtějí měnit svět, o tom pouze sní a od pondělí do pátku chodí do korporací, kde dělají něco, co je příliš nenaplňuje.

    číst více

  • Jak neusnout na poradě?

    Jak neusnout na poradě?

    Foto: frogmuseum2

    Když se podíváte do diáře lidí z velkých firem, nenajdete tam většinou nic moc jiného než schůze, porady či prezentace. Velké firmy jako by byly posedlé schůzováním. Přitom většina zaměstnanců považuje většinu porad za ztrátu času. Podle jiného výzkumu 91 % zaměstnanců připouští, že jsou na poradách v myšlenkách často mimo, 73 % zaměstnanců si na porady přináší jinou práci, 39 % přiznává, že na poradách čas od času usne.

    číst více

  • Cesta kolem světa

    Prací trávíme největší část svých bdělých životů. Nejeden výzkum potvrzuje, že mrzkých dvacet procent z nás dělá, co ho/ji baví, žije tak plný život a je přínosem pro své okolí.

    číst více

  • Neumím žít!

    Asi to bude znít podivně, když řeknu, že neumím žít. Žít ve smyslu prožívání, radosti z maličkosti a především z okamžiku. Z vyprávění rodičů a ze studia lidské podstaty vím, že jsem to uměl. Bylo mi nějakých sedm - osm let, kdy jsem o to umění přišel. Místo, abych dál věřil svým instinktům a přirozenosti, začal jsem více naslouchat svému okolí, které mi odmalička radilo, jak bych se měl chovat a co bych měl dělat.

    číst více

  • Je to tady samej zloděj a vrah!

    Je to tady samej zloděj a vrah!

    Foto: DanielKHC

    „Je to tady samej zloděj a vrah!“, říká pravidelně naše osmdesátiletá sousedka Boženka s omluvným výrazem ve tváři. Dostat se k ní znamená totiž překonat čtvero dveří, na které si nechala nainstalovat celkem šest zámků.

    číst více

  • KZP – Konečně zase pátek!

    tgif

    Američané mají své TGIF – Thank God It’s Friday neboli Díkybohu, že je pátek. My máme své KZP – Konečně zase pátek!, nebo častěji Kurva, zase pondělí.

    číst více

  • Má smysl žít nevědomý život?

    Má smysl žít nevědomý život?

    Foto: garyhymes

    Až devadesát procent bdělého života prožijeme na autopilota, bez racionálního přemýšlení. Strkáme klíče do zámku a nevíme o tom, čistíme si zuby a nepamatujeme si to. Řídíme auto a nevíme, kudy jsme jeli. Říkáme slova a divíme se, jak druzí reagují.

    číst více