• Co na to říkají Peter a Dilbert?

    Co na to říkají Peter a Dilbert?

    Lawrence Peter napsal už v roce 1960 bestseller s názvem Peter Principle. Od těch dob se podle této knihy mluví o tzv. Peterově principu. Všiml si totiž, že člověk je ve firemní hierarchii povyšován tak dlouho, až narazí na strop svých schopností.

    číst více

  • 12 klíčových pracovních otázek

    12 klíčových pracovních otázek

    Foto: temp13rec

    Myslím, že pokud se chceme v životě rozhodovat sami a neopisovat od druhých, potřebujeme si klást otázky. Ty nás pak dovedou k odpovědím, které budou naše a hlavně originální. Jak se ale člověk dozví, které jsou ty správné? Řekl bych totiž, že špatné otázky přinesou zpravidla špatné odpovědi.

    číst více

  • Určitě neberte stopaře!

    Francouz Max Ringelmann provedl před sto lety fascinující pokus, který po něm získal jméno „Ringelmannův efekt. Snažil se zjistit míru zapojení lidí ve skupině. Pořídil lano a siloměr. Pak požádal jednoho muže, aby táhl za lano, jak jen nejsilněji může. Pak druhého, třetího a tak dál. Nebylo překvapující, že dva táhli silněji než jeden, tři než dva, čtyři než tři,… Ale o kolik?

    číst více

  • Vem si brousek, Lojzo, brousek

    Vem si brousek, milý Lojzo, brousek

    Foto: Celine

    Lojzo? Ano, Lízinko? Dojdeš pro vodu? Už běžím!
    No proto!

    číst více

  • Ať přijdou, kdy chtějí!

    Ať přijdou, kdy chtějí!

    Foto: picasnpoints

    Nechte na lidech, ať si sami určí, kdy přijdou do práce! Pro valnou většinu lidí tohle zní jako výzva k anarchii. Pro většinu lidi z výrobních firem je to, podle mé zkušenosti, naprostá utopie. Jenomže třeba i v Semcu, a to je výrobní firma, to funguje!

    číst více

  • Do práce psa, dítě, partnera,…

    Do práce psa, dítě, partnera,...

    Foto: kmf221

    Záleží na tom, kde pracujete. Možná si říkáte, že je přece normální si do práce přivést psa, dítě nebo manželku. Pokud ano, nejspíš děláte v agenturním světě, menší nebo v nějaké svobodnější firmě.

    číst více

  • Peklo, nebo ráj? Lžeme míň!

    Peklo, nebo ráj? Lžeme míň!

    Jednoho dne zahynul při autonehodě úspěšný personalista.

    Jeho duše vystoupala k Bráně Nebeské, kde ji přivítal svatý Petr: „Ty, personalisto, vítej v Nebi, ale současně ti musím říct, že pro nás představuješ jistý problém. Ještě tu nemáme žádné personalisty, a tak pořádně nevíme, co s tebou. A když u někoho nevíme, co s ním, držíme se takového malého pravidla – na jeden den ho pošleme do pekla, na druhý den ho máme u nás v nebi a nakonec si sám vybere, kde chce zůstat.“

    číst více

  • Ať se vrátí tak zdraví, jak přišli

    Ať se vrátí tak zdraví, jak přišli

    Na jedné z konferencí, které jsme v minulosti organizovali, vystoupil můj spolužák z MBA Jarda Ostrčil, HR manažer z CS Cabot. Z jeho vystoupení mi dodnes v hlavě utkvěla jedna fascinující myšlenka. Řekl, že je zodpovědností firmy postarat se o to, aby se zaměstnanec vrátil domů zdravý. Jestliže přišel zdravý do práce, měl by se z ní zdravý i vrátit.

    číst více

  • Přestaňte kopat do mrtvého koně!

    Přestaňte kopat do mrtvého koně!

    Foto: nirrimi

    „Stop kicking the dead horse! – přestaň kopat do mrtvého koně, říkal mi často můj kamarád Patrick, Amík žijící léta v Praze. Já mu tenkrát moc nerozuměl. Až jsem někde na internetu narazil na údajné moudro severoamerických indiánů (snad Dakotů), kteří říkají: „Když zjistíte, že jedete na mrtvém koni, je třeba sesednout!

    číst více

  • Špatný šéf? Za to může táta!

    Většinou si neuvědomujeme, že první firma, ve které jsme pracovali, byla naše rodina. Rodiče byli našimi prvními šéfy. Sourozenci prvními kolegy. A to, jak nás rodiče vedli, určilo pro většinu lidí to, jak oni povedou další lidi, ať už doma nebo v práci.

    číst více