• Zaplaťte lidem za to, že odejdou!

  • Zaveďte místnost smíchu

    Zaveďte místnost smíchu

    Foto: noflickr

    Existují firmy, které mají kuřárny. Dokonce existují meditační místnosti! A tak člověka možná nepřekvapí, že některé firmy otevírají tzv. koutky nebo „místnosti smíchu“. Určitou logiku to má. Když může být zasedací místnost, proč by nemohla být místnost smíchu. Sezení je pro člověka stejně přirozené jako smích. I když smích je i nedobrovolná reakce na neočekávané. A neočekávané věci, ty my v práci máme velmi neradi. Naštěstí se objevují firmy, které smích vítají. Jak to obvykle vypadá?

    číst více

  • Co na to říkají Peter a Dilbert?

    Co na to říkají Peter a Dilbert?

    Lawrence Peter napsal už v roce 1960 bestseller s názvem Peter Principle. Od těch dob se podle této knihy mluví o tzv. Peterově principu. Všiml si totiž, že člověk je ve firemní hierarchii povyšován tak dlouho, až narazí na strop svých schopností.

    číst více

  • 12 klíčových pracovních otázek

    12 klíčových pracovních otázek

    Foto: temp13rec

    Myslím, že pokud se chceme v životě rozhodovat sami a neopisovat od druhých, potřebujeme si klást otázky. Ty nás pak dovedou k odpovědím, které budou naše a hlavně originální. Jak se ale člověk dozví, které jsou ty správné? Řekl bych totiž, že špatné otázky přinesou zpravidla špatné odpovědi.

    číst více

  • Určitě neberte stopaře!

    Francouz Max Ringelmann provedl před sto lety fascinující pokus, který po něm získal jméno „Ringelmannův efekt. Snažil se zjistit míru zapojení lidí ve skupině. Pořídil lano a siloměr. Pak požádal jednoho muže, aby táhl za lano, jak jen nejsilněji může. Pak druhého, třetího a tak dál. Nebylo překvapující, že dva táhli silněji než jeden, tři než dva, čtyři než tři,… Ale o kolik?

    číst více

  • Vem si brousek, Lojzo, brousek

    Vem si brousek, milý Lojzo, brousek

    Foto: Celine

    Lojzo? Ano, Lízinko? Dojdeš pro vodu? Už běžím!
    No proto!

    číst více

  • Ať přijdou, kdy chtějí!

    Ať přijdou, kdy chtějí!

    Foto: picasnpoints

    Nechte na lidech, ať si sami určí, kdy přijdou do práce! Pro valnou většinu lidí tohle zní jako výzva k anarchii. Pro většinu lidi z výrobních firem je to, podle mé zkušenosti, naprostá utopie. Jenomže třeba i v Semcu, a to je výrobní firma, to funguje!

    číst více

  • Do práce psa, dítě, partnera,…

    Do práce psa, dítě, partnera,...

    Foto: kmf221

    Záleží na tom, kde pracujete. Možná si říkáte, že je přece normální si do práce přivést psa, dítě nebo manželku. Pokud ano, nejspíš děláte v agenturním světě, menší nebo v nějaké svobodnější firmě.

    číst více

  • Peklo, nebo ráj? Lžeme míň!

    Peklo, nebo ráj? Lžeme míň!

    Jednoho dne zahynul při autonehodě úspěšný personalista.

    Jeho duše vystoupala k Bráně Nebeské, kde ji přivítal svatý Petr: „Ty, personalisto, vítej v Nebi, ale současně ti musím říct, že pro nás představuješ jistý problém. Ještě tu nemáme žádné personalisty, a tak pořádně nevíme, co s tebou. A když u někoho nevíme, co s ním, držíme se takového malého pravidla – na jeden den ho pošleme do pekla, na druhý den ho máme u nás v nebi a nakonec si sám vybere, kde chce zůstat.“

    číst více

  • Ať se vrátí tak zdraví, jak přišli

    Ať se vrátí tak zdraví, jak přišli

    Na jedné z konferencí, které jsme v minulosti organizovali, vystoupil můj spolužák z MBA Jarda Ostrčil, HR manažer z CS Cabot. Z jeho vystoupení mi dodnes v hlavě utkvěla jedna fascinující myšlenka. Řekl, že je zodpovědností firmy postarat se o to, aby se zaměstnanec vrátil domů zdravý. Jestliže přišel zdravý do práce, měl by se z ní zdravý i vrátit.

    číst více