Práce na hovno na příkladu reklamního letáku

Takhle jsem se před šesti lety rozhořčoval nad záplavou reklamních letáků, které pravidelně zaplavují naše schránky a vůči kterým už někdy nevíme, jak se bránit. Považuji je za jeden z nejzbytečnějších a též nejtoxičtejších vynálezů, které k nám s kapitalismem 90.let přišly.

Katka Varhaník Wildová vzala téma reklamního letáku a rozpracovala ho jako metaforu dnešního světa, kdy pouhých 10 - 15 procent zaměstnanců těší jejich práce a 30 - 50% jich považuje svoje zaměstnání dokonce za zbytečné. Aby ne, když tvoří něco, proti čemu většina z nás bojuje a co je nám podobně odporné jako třeba hejna komárů někde u bahnitého rybníka. Zde je její esej z Pravého domácího časopisu. Je to jeden z těch textů, které se staly základem její nové knihy Kapitoly z dospělé ekonomie. Počtěte si. Je to sranda.

O stejném tématu mluvil nedávno Jiří Charvát. Pokud jste jeho přednášku o této práci na hovno neviděli, určitě se podívejte:


No a když už ty letáky existují, tak kreativní český člověk vymýšlí, co s nima. Tady je jeden obzvlášť nápaditý nápad - ekologický obal na knížku:


Toť vše. Podívejte se zase na aktuální nabídky práce a setkání a 21.3. na viděnou a první ze série letošních mini-konferencí s názvem Demystifikace Matrixu - pozvali jsme právě Katku Varhaník Wildovou a historika a politologa Jaroslava Fialu, aby nám pomohli lépe uchopit náš dnešní systém, neboť věříme, že čím lépe ho pochopíme, tím snažší ho bude změnit či opustit.

Mějte se hezky a buďme ve spojení přes přes fejsbuk nebo zprávy ze života.