Zemřít jako orgasmus!?

Zemřít jako orgasmus!?

Foto: evoke

Myslíte si, že umřít na konci života je ta správná odměna za všechna zvládnutá úskalí? Celý život budujete, pracujete, staráte se a na konci…

Smrt. To je nějaká odměna? Představte si, že by to šlo obráceně: Vytáhnou vás z chlaďáku. Sundáte ty skvělý šaty, převlíknete se do tepláků a pošmatláváte si to v klidu po domově důchodců. Pak vám dají zlatý hodinky a jdete na spoustu let do práce. Až budete dost mladí, můžete do školy. Pak už to jede jako po másle: mejdany, skvělý pití, marihuana, holky. Vysoká škola, střední škola, základka. Stanete se dítětem, nemáte žádnou zodpovědnost, máte spoustu hraček, na který jste dřív pro samou práci neměli čas. Stanete se miminkem. Postupně zapomenete chodit. Vrátíte se do bříška, všichni budou mluvit jen o vás a o zdraví, maminka bude jíst to nejlepší. Bude vás devět měsíců nosit… a nakonec… to celé skončí… nádherným orgasmem! (Zdroj: neznámý)

Je jenom na nás, co si v životě vybereme. A zaručeně platí, že pokud si nevybereme sami, vždy se najde někdo, kdo to udělá za nás.

Geniální scénář! Jenže v životě to nejde z bodu Z do bodu A, ale naopak. Na rozdíl od mnoha generací před námi však dnes máme možnost zařídit si mnohé podle svých představ. Můžeme si položit i zodpovědět otázky, za které naše předky často krutě trestali: „Co chci od života? Kde ho strávím? S kým? Budeme mít děti? Budu pracovat? Jak moc? Kde? …“ Je jenom na nás, co si v životě vybereme. A zaručeně platí, že pokud si nevybereme sami, vždy se najde někdo, kdo to udělá za nás.

P.S.: Čas od času pořádáme zájezd peníze nebo život, který se zaměřuje na to, jak si zorganizovat život podle vlastních představ a jak lépe využít toho, co nabízí. Jak do života dostat více radosti, aby se člověk nemusel těšit na důchod nebo na to, že jeho život skončí jako orgasmus. Proč se těšit na nějaký nejistý orgasmus, když si mohu život uspořádat tak, abych každý den zažil nějaké vyvrcholení?