Wear the sunscreen!

Díky Honzovi Burskému za rámcový překlad! Je to vtipný i hluboký najednou. A protože to je vzácná kombinace, má to tu své místo.

Dámy a Páni triedy 99

Ak by som vám mohol ponúknuť jeden typ pre budúcnosť, bola by to slnečná clona.

Dlhodobá prospešnosť slnečnej clony bola dokázaná vedcami, moje ostatné rady nemajú viacej dôveryhodný základ než moje skúsenosti…

Podelím sa o tieto rady teraz.

Uži si silu a krásu svojej mladosti; oh nikdy nepochopíš silu a krásu svojej mladosti pokiaľ neochabne.

Dôveruj mi, za 20 rokov sa pozrieš späť na svoje fotky a budeš spomínať spôsobom, ktorý nemôžeš pochopiť teraz, koľko možností ležalo pred tebou a ako úžasne si vyzeral

Nie si tak tučný ako si myslíš. Nestrachuj sa o budúcnosť; alebo sa strachuj ale vedz, že strachovanie je tak efektívne ako pokúšanie sa vyriešiť matematické rovnice žuvaním žuvačky.

Skutočné problémy v tvojom živote sú spôsobené tým, čo ti nikdy neprišlo na tvoju ustráchanú myseľ; ten druh záblesku o 16h niektorý nečinný utorok.

Urob jednu vec každý deň, ktorej sa obávaš. Spievaj. Nebuď bezohľadný k srdciam iných ľudí. Neoplácaj to ľuďom, ktorý sú bezohľadný s tvojím.

Nemrhaj svoj čas na žiarlivosť; niekedy si vpredu, niekedy pozadu závod je dlhý a na konci je to len s tebou.

Pamätaj si komplimenty ktoré si dostal, zabudni na urážky; ak v tom uspeješ povedz mi ako.

Ponechaj si svoje staré zamilované listy, zahoď svoje staré bankové výpisy. Naťahuj sa necíť sa vinný ak nevieš čo chceš robiť vo svojom živote najzaujímavejší ľudia, ktorých poznám to nevedia v 22 čo chcú robiť zo svojimi životmi, niektorý najzaujímavejší to nevedia v 40-tke stále.

Jedz veľa kalcia. Buď láskavý k svojím kolenám, budú ti chýbať až o ne prídeš.

Možno sa zosobášiš, možno nie, možno budeš mať deti a možno nie, možno sa rozvedieš v 40-tke, možno budeš tancovať zábavný slepačí tanec na svojej 75–tej oslave výročia svadby.

Čokoľvek budeš robiť, negratuluj si príliš veľa ani si veľa nevyčítaj, tvoje možnosti sú polovičná šanca, tak ako každého.

Užívaj si svoje telo, používaj ho každým spôsobom ako môžeš...neboj sa ho, alebo čo si o ňom iný myslia , je to najlepší nástroj aký kedy budeš vlastniť

Tancuj...aj ak nemáš kde ale len vo svojej obývačke. Prečítaj si pokyny, aj ak sa s nimy nebudeš riadiť.

Nečítaj časopisy o kráse, oni len spôsobia že sa budeš cítiť škaredý. Spoznaj svojich rodičov, nikdy nevieš kedy budú preč navždy.

Buď milí k svojím súrodencom; sú tým najlepším spojením s tvojou minulosťou a ľudia najpravdepodobnejšie, ktorý s tebou ostanú v budúcnosti.

Pochop že priatelia prichádzajú a odchádzajú no tých najcennejších si podrž.

Pracuj tvrdo na premostení rozdielov v zemepise a životnom štýle, pretože čím starší si, tým viac potrebuješ ľudí, ktorých si poznal v mladosti.

Ži raz v New York City, ale odíď skorej ako stvrdneš, ži v severnej Kalifornii raz, ale odíď než zmäkneš. Cestuj.

Akceptuj určité neodcudziteľné pravdy, ceny porastú, politici budú prelietať, ty tiež zostarneš, a potom budeš si budeš predstavovať že keď si bol mladý ceny boli rozumné, politici boli skvelý a deti rešpektovali starších.

Rešpektuj svojich starších. Neočakávaj, že ťa niekto bude podporovať. Možno budeš mať fond, možno bohatého partnera, ale nikdy nevieš kedy môžu utiecť.

Netráp príliš svoje vlasy, pretože než budeš 40–tnik, budú vyzerať ako 85 ročný. Buď opatrný koho rady kupuješ, ale buď trpezlivý s tými čo ti ich poskytujú.

Rada je forma nostalgie, dávkovaná spôsobom lovu v minulosti z perspektívy, stieranie a maľovanie cez jej škaredé časti a recyklovanie za viacej ako je hodná.

Ale dôveruj mi s tou slnečnou clonou