Už jste psali Ježíškovi?

Pokud jste ještě nepsali Ježíškovi, podívejte se k nám do eshopu :-). Najdete tam trika a tašky (v sekci věci) s připomínkou, abychom dělali, co milujeme a milovali, co děláme. Já osobně to (dělat, co milujeme...) považuji za jeden z nejpodstatnějších předpokladů pro svobodnou a šťastnou společnost. Více o tom proč jsme se do toho pustili, zde.

V eshopu naleznete i naše knihy - Podivín, Svoboda v práci a Štěstí doručeno. Peníze, nebo život? bude nejspíše do 20.12. Dáme vědět přes blog a facebook. Mrkněte zatím na to, jak se vyvíjí obálka - zde, zde a zde.

Taška (s včerejším nákupem) vypadá takhle:

A takhle vypadá tričko, (na Jaroslavu Duškovi ve Vzletu).

A tady je, se "svým dílem", Alessandro Canu, autor designu:

Jedním z principů, na kterých stavíme, je transparentnost. Proto se níže podívejte na to, na kolik nás vyšla výroba jednoho trika a jedné tašky (snad to bude k přečtení, neumím to líp).

Pro mě osobně to byla podobná škola jako když jsme se pustili do nakladatelství. U knih jsem cítil jejich moc změnit svět (práce a podnikání). U trik mám potřebu přispět do diskuze o následcích konvenčního pěstování bavlny (viz např. 100% Cotton) a říct, že já se chemobavlně chci vyhýbat jako čert kříži. Taškou jsme chtěli nabídnout alternativu epidemii igelitu a říct, že trvanlivou nákupní tašku bychom my, kteří žijeme ve městech, mohli mít u sebe mnohem častěji než dnes (stejně jako má většina z nás peněženku, mobil a klíče).

Co se týče rozdílu mezi prodejní a výrobní cenou, tedy marže - je to červená barva dole. Pracujeme stylem "BYOD" (Bring Your Own Device) - viz BYOB zde, tj. naše odměna není zahrnuta v nákladech, ale právě v marži. K jejímu rozdělení jsme se ještě nedostali, tak jen pro info, kdo se na tom, že se k vám tato taška nebo triko dostane, podílel či ještě podílí:

Výroba & distribuce: Michal a Marta, Veselá nohavice
Web: Lukáš, Adam, Josef
Design: Alessandro, Lukáš
Koordinace & marketing: Tomáš
Finance: Dan

Snažili jsme se o maximální kvalitu bez ohledu na to, co to stojí. Sami proto vidíte, že naše odměna (pokud vůbec bude :-)) bude spíš úsměvná. Holt to chvíli trvá než se člověk, na nových věcech, naučí aby se mu projekty uživily samy. A možná, a tak už to bývá, některé projekty s vyšším smyslem je třeba podpořit odjinud. Snad se na mě kolegové nebudou zlobit a všem děkuji za to, že jsme si tím procesem mohli projít.

Přál bych si, aby vás ty věci zaujaly a potěšily. Za případné nákupy u nás v eshopu děkujeme. Velmi.