Jak neusnout na poradě?

Jak neusnout na poradě?

Foto: frogmuseum2

Když se podíváte do diáře lidí z velkých firem, nenajdete tam většinou nic moc jiného než schůze, porady či prezentace. Velké firmy jako by byly posedlé schůzováním. Přitom většina zaměstnanců považuje většinu porad za ztrátu času. Podle jiného výzkumu 91 % zaměstnanců připouští, že jsou na poradách v myšlenkách často mimo, 73 % zaměstnanců si na porady přináší jinou práci, 39 % přiznává, že na poradách čas od času usne.

Ideální je na porady nechodit. Jenomže na to většině lidí chybí odvaha. Jestliže patříte mezi ty méně odvážné a máte pocit, že na porady musíte, udělejte aspoň maximum pro to, aby stály za to. A protože problém většiny dospělých je, že se berou příliš vážně, odlehčete to. Třeba se inspirujte následujícími třinácti body a určitě dodejte další do komentářů pod článkem.

  1. Dorazte na schůzku s předstihem tak, abyste stihli snížit všechny výškově nastavitelné židle kromě té vaší.
  2. Na stůl před sebe si postavte velký šálek kávy, dvě plechovky Redbullu, krabičku s kofeinovými pilulkami a lahvičku kapek do očí. Pak se zpříma posaďte a tvařte se, že jste na 100 % připraveni začít.
  3. Uprostřed prezentace se otočte na vašeho souseda a nahlas (tak, aby to všichni ostatní slyšeli) začněte požadovat, aby na vás přestal sahat.
  4. Jestliže prezentující začne upozorňovat například na potřebu zvýšit produktivitu, z ničeho nic zakřičte: „Mám to!“ a vystartujte z místnosti.
  5. Zdvihněte ruku a když si vás ten, kdo schůzku vede, všimne, zeptejte se ho: „Líbí se vám můj účes?“
  6. Pokaždé, když se diskuze začne blížit k důležitému bodu jednání nebo prezentace, začněte vyluzovat zvuk jako byste se blížili orgasmu.
  7. Zařiďte, aby někdo zavolal do zasedačky uprostřed prezentace. Zdvihněte telefon, tvařte se důležitě a řekněte něco jako: „Rád bych. Řekněme v šest hodin. Super. Těším se na tebe.“ Pak zavěste sluchátko a na tvář nasaďte omluvný výraz.
  8. Zadívejte se na každého ze zúčastněných a představte si, jak vypadají ve chvíli sexuálního vyvrcholení.
  9. Natáhněte si nohy pod stolem a sledujte, jak daleko dosáhnete bez toho, že byste se dotkli podlahy.
  10. Prohlédněte si všechny zúčastněné a představujte si je v imaginárních soutěžích: kdo má nejlepší účes, kdo nos, nehty, řasy, halenku či košili.
  11. Pokuste se rozplakat.
  12. Postavte se do dveří a všem, kteří odcházejí, podejte ruku a poděkujte, že přišli.
  13. Po schůzce umístěte do kuchyňky dárkově zabalenou krabičku. Dovnitř vložte papír s nápisem: „Všichni jsme věděli, že zrovna ty tenhle balíček ukradneš.“

(inspirováno Death by powerpoint)

Jestli některý z bodů otestujete, určitě se s ostatními podělte o zážitky. Stejně tak dodejte, prosím, jakékoli další tipy a zkušenosti na téma mrtvých a zbytečných porad. Děkuji.