Svoboda NaŽivo 2012 – 8. 11., Vzlet


Už je to bezmála půl roku, co se Robert Peňažka, společně s tuctem dalších řečníků a více než čtyřmi stovkami účastníků, zamýšlel ve vršovickém Vzletu nad tématem pracovní svobody (více viz Svoboda NaŽivo 2011 & Co s tím dál?). Byl to pro nás experiment, který v mnoha ohledech předčil nejenom naše očekávání. Proto jsme se rozhodli se (přes počáteční pochybnosti) ve čtvrtek 8. 11. 2012 sejít ve Vzletu podruhé.

Smyslem bude znovu především Inspirace (ideálně s velkým „I“) na téma svobody v práci, vzájemné seznámení se a další propojení. Chtěli bychom zprostředkovat další příklady fungování přirozenější práce a nově též i vzdělávacího systému (neboť ten je „přípravkou“ na pracovní svět – viz např. „Školy s nejlepšími výsledky“). Cílem je „změnit svět“ :–), tj. přispět do diskuze o tom, proč a jak dělat byznys, proč pracovat a též, jak se na onu produktivní část života připravovat.

Počítáme se stejným formátem jako vloni – jeden celý den, na dvě desítky krátkých věcných přednášek s delšími přestávkami na vstřebání, potkání se a diskuzi. Jazyk: čeština a slovenština, angličtina spíše ve videu (viz např. Prohlídka Mind Valley) než na živo – i když kdo ví.

K dnešku máme v kalendáři datum, potvrzený Vzlet, sestavujeme tým a začínáme kontaktovat lidi, které chceme pozvat jako řečníky. V tom nemáme samozřejmě jasno a já chci v tomto blogu požádat o nápady, koho pozvat. Připomínám, že tématem je pracovní svoboda, tedy při–rozenější způsoby fungování v práci. Hledáme tedy lidi, kteří mají s tímto tématem zkušenosti (praktické i teoretické). Přestože ještě letos chceme zůstat v našich luzích a hájích, s nápady se nenechte limitovat geografickými hranicemi.

Jak už jsem říkal, letos se chceme rozhodně podívat i do vzdělávacího systému, tj. hledáme lidi, kteří tuto oblast reformují a věnují se svobodnějším přístupům toho, jak vychovávat a/nebo vzdělávat naše děti.

Prosím, pomozte nám tedy najít ty, kteří mění to, jak organizujeme, vedeme firmy, jak pracujeme, vychováváme a vzděláváme naše děti. Zároveň ty, kteří jsou ochotní a schopní se o své postřehy a zkušenosti podělit inspirativním způsobem se sálem podobně zaměřených lidí. Moc díky za jakýkoli tip – ideálně níže v komentářích.

Pokud byste se chtěli jakkoli zapojit, pište na info@svobodanazivo.cz. Mimo jiné hledáme webového grafika. Moc díky & přeji prima svátky!

Pro úplnost, zde jsou obrázky k Robertově přednášce (pro zajímavost – na Slideshare k dnešku téměř 5500 shlédnutí):

A tady pro připomínku atmosféry pár fotek: