Pssst! Tohle je přísně tajné!

Pssst! Tohle je přísně tajné!

Foto: archiv

Pravděpodobně každý máme nějaké malé tajemství. Ulevilo by se nám, pokud bychom ho mohli svěřit někomu jinému… Ale komu?

Zapněte svůj internetový prohlížeč a napište adresu: www.postsecret.com. Možná je to místo, které hledáte. Místo, kterému můžete svěřit své nejintimnější tajemství beze strachu z toho, že se vám vysmějí, odsoudí vás nebo zostudí. Navíc zjistíte, kolik tisíc lidí skrývá podobné záhady.

Pár příkladů toho, co trápí jiné:

"Po třech letech partnerství bych ji rád slyšel občas říct ne

„Je mi 56 let a jdu poprvé na vysokou. Všichni si myslí, že jsem hrozně chytrý, ale uvnitř se cítím hloupý. Tolik se bojím, že neuspěji. Co mě přiměje myslet si, že to zvládnu?“

„Cítil jsem se trapně, když mě někdo přistihl zpívat během řízení. Musel jsem si koupit bluetooth headset. Doufám, že teď vypadám, jako když telefonuji...“

„Mami, řekni to tátovi. Nechci být první, kdo mu to řekne

„Občas se bojím, že je to bůh, kdo mě trestá depresemi, protože v něj nevěřím

„Nikomu nedovolím, aby znal mé pravé já, protože se považuji za nudného. Takže všem lžu, abych maskoval fakt, že jsem v životě neuspěl

Je skvělé, že se můžeme svěřit internetu se svým niterným tajemstvím. Napadá mě ale, zda to není jen důkazem o uvadajících vztazích mezi námi.

Svěřit se internetu je jednodušší, ale copak není lepší dát důvěru blízkému člověku a dostat rozhřešení? Vaši přátelé vám mohou pomoci, poradit, pohladit a poplakat si s vámi. PostSecret je zajímavá encyklopedie nejrůznějších tajemství, neuróz a strachů. Myslím ale, že pouze pevná přátelství mohou naše tajemství změnit v porozumění a smíření.

PS: Zaujal-li vás PostSecret, ale raději čtete knížky, zkuste tip v Sólotripu. Frank Warren již vydal několik svých PostSecret v nádherných knihách.