Česko si přeje pokračovat v zabíjení: Čelíme zkoušce, ve které prochází testem naše lidství, koncept lidských práv a demokracie. (Série "Oligarchizace Česka")

Toto je výsledek hlasování o další rezoluci OSN vyzývající k okamžitému zastavení masakru v Gaze z úterý 12.12. 
153 zemí hlasovalo pro. 
10 zemi proti - kromě Izraele, USA také Česko. V tomto blogu si přečtěte, co znamená hlasovat proti a také to, že se to týká každého z nás.

Když se mě minulý měsíc v Gruzii a Arménii ptali odkud jsem, poprvé v životě jsem se hluboce styděl za to, že jsem Čech. Po tomhle hlasování se stydím ještě víc. 

Co se děje v Gaze?

K včerejšímu dni - 2,3 milionům lidí je blokován přísun jídla, vody, léků, paliva. 9 z 10 obyvatel tam dnes nejí každý den a podle OSN tam polovina lidí hladoví. Pijí odpadní vodu. 8 z 10 Gazanů se po 7.10. stali bezdomovci. Aktuálně je tam v noci okolo 10C. Bez domova jsou malá miminkem, staří lidé, nemocní i těžce ranění. 

Gaza je non-stop bombardována - Izrael tam shodil už 25 tisíc tun výbušnin - o destruktivní síle dvou atomových bomb shozených na Hirošimu. A bombardují dál. Non-stop. 

Začíná být zřejmé, že Izrael v Gaze cíleně zabíjí novináře, lékaře, záchranáře, učitele, spisovatele, intelektuály a ničí infrastrukturu důležitou pro fungování místní samosprávy: nemocnice, školy, veřejné budovy, silnice, sklady, podniky, vodní potrubí,... Tunely pod Gazou nyní zaplavují mořskou vodou, což je ekologická katastrofa - na dlouhá léta tam zničí zdroje pitné vody a půdu.

Phillippe Lazzarini z OSN prohlásil, že Gaza je "živé peklo". Lékaři bez hranic říkají, že podmínky v několika dosud funkčních nemocnicích jsou "na úrovni první světové války".

Každých 5 minut je tam zabit člověk, každých 10 minut dítě. Od 7.10. zavraždil Izrael bezmála 19000 lidí. Další tisíce těl se rozkládají pod zřícenými budovami. Zraněných je k dnešku oficiálně k 51000. V moderních válkách je "normální" procento zabitých dětí 6-8%. V Gaze je ze všech zabitých 42% dětí (i když toto není "válka", toto je masakr prováděný jednou z nejsofistikovanějších armád světa s obrovských arzenálem munice dodávané z USA). Kromě zabíjení, unesl Izrael z Gazy zatím 4000 Palestinců, z toho 150 žen, 255 dětí, 45 novnářů a ty vězní - bez obvinění, bez soudu. A unáší dál. 

Na Západním břehu zabili, jen od 7.10., osadníci a IDF dalších 282 Palestinců, včetně 63 dětí. Nad brutalitou izraelských ozbrojených složek zůstává rozum stát. 

Odborníci na mezinárodní právo se shodují v tom, že Izrael páchá na Palestincích etnickou čistku/genocidu. V mnoha ohledech je to velmi podobné tomu, co páchalo nacistické Německo za druhé světové války. Míra sadismu, destrukce, vnější a vnitřní propagandy, jsou dech-beroucí.

I za doby nacistického Německa byly kolaborantské státy, v kterých propaganda vyprávěla příběh o Židech jako pod-lidech a o komunistech, které je třeba eliminovat. Historie se viditelně opakuje a my dnes žijeme v jednom z takových států.

Před naší radnicí na Praze 12 visí izraelská vlajka. Musím říct, že s každou další stovkou zabitých a zmrzačených dětí mě to víc a víc uráží. Myslím, že bychom si měli pamatovat jména jako jsou Petr Fiala, Jan Lipavský, Petr Pavel, strany jako jsou ODS, TOP09, KDU-ČSL, Starostové, Piráti,.. - až vyjde i v Česku najevo, co se to tam stalo. Každý z nich může každý den říct pravdu a pokusit se tu zběsilost zastavit. Oni si místo toho ale vybrali lež a to masové vraždění kryli a dál kryjí. To samé platí i o českých médiích, která nám každým "zpravodajstvím" lžou - viz Česká televize a pokud se v nich najde odvážný novinář, který řekne pravdu, je pravidla vyhozen: Novinky.cz, Aktuálně.cz,...

Čelíme velké zkoušce, ve které prochází testem naše lidství, koncept lidských práv a demokracie. Jestli tou zkouškou projdeme nebo to bude brána do pekla ukáže čas a je na každém z nás, na kterou stranu historie se postaví. 

Možná je toto zkouška, na kterou čekáme, abychom se skokově posunuli do další fáze evoluce. Aby tomu tak bylo, nesmíme ztratit víru v lidství, tj. pochopení toho, že jsme Homo Sapiens - tj. druh, který obývá Zemi už stovky tisíc let především proto, že je to druh obrovsky solidární, k jehož hlavním rysům patří schopnost spolupracovat. To jsme my. Nenechme si - psychopaty, kteří se v této fázi dějin prodrali k moci - namluvit nic jiného.  

K tématu starý - z dnešního pohledu ultra-překvapivý článek Daniel Veselý: O českých sympatiích k Izraeli.

P.S.: A může se v Česku ještě vůbec říkat pravda? Viz Otevřený dopis premiérovi nebo už jsem v hledáčku bezpečnostních složek? A nesmázne to Meta, jak to to dnes běžně dělá s příspěvky kritizující běsnění izraelské ultrapravice? Nebo jen přes algoritmy zajistí, že se to nikomu nezobrazí?

____________

Kde se můžeme vidět: Akce
Moje knihy: Knihy
Peoplecomm: zde - Pomozte nám šířit důležité knihy. Díky.