Nová práce/Důlek - Jak si vytvořit práci tak, aby byla postavená na vašich přednostech

Po letech se stále častěji vracím ke svému hlavnímu tématu, kterým je práce. V rámci tohoto "navracení se" jsem se pokusil vměstnat knihu Peníze, nebo život? nebo třídenní workshop Důlek do 90 minut - viz přednáška výše. K videu jsem doplnil odkazy na teorii a techniky - níže.

Dozvíte se tu mimo jiné:

- co všechno ovlivňuje to, jak pracujeme
- jak najít své silné stránky
- jak vyřešit své slabé stránky, aby neobtěžovaly
- jak se zamilovat do toho, co vás nebaví
- jak si vytvořit (placenou) práci
- jak snížit svou závislost na nakupování (tlak složenek)

Ničemu nevěnujeme tolik bdělého času jako právě práci. Každá práce přitom ovlivňuje zdraví a rozpoložení naše i lidí okolo nás. V našem systému je i hlavním zdrojem identity, tj. je námi, my jsme prací. Na to, jak důležitou část našich životů tvoří, jí ale pramálo rozumíme. Ve 20.století nás připravili na zaměstnání a dnešní školy v tom dál pokračují. Proto je práce dnes pro většinu lidí zaměstnáním, které je v moderní společnosti hlavním zdrojem obživy. Zaměstnání ale není práce, navíc mizí a zbytek se proměňuje tempem jako nikdy v historii. Jak bude vypadat práce, až zmizí zaměstnání a co bude člověk potřebovat, aby v ní uspěl, těšila ho a druhým prospívala? A hlavně: Jak se začít osvobozovat z nadvlády složenek (v době, kdy ceny nepřestávají růst) tak, aby člověk získal větší prostor dělat, co opravdu dělat chce. Jak začít víc žít a méně na život pouze vydělávat?

Zde najdete fotky. Autorem videa je Šimon Pešta.
Jak najít důlek a jak se postavit ke slabým stránkám: úryvek z knihy Peníze, nebo život?: Jak najít své silné stránky? a Jak najít svůj důlek?
Pyramida konzumu vs. pyramida soběstačnosti zde.

Seznam česko-slovenských lokalizačních iniciativ - tlačítko "prolistujte si" str. 148-159 na stránce knihy Naše budoucnost je lokální.

____________

Kde se můžeme vidět: Akce
Moje knihy: Knihy
Všechny moje články: Linktree 
Peoplecomm: Zde - Pomozte nám šířit důležité knihy. Díky.
Slušná firma: Zde - Propojte nás s podobně smýšlejícími firmami. Díky.