Dětský crowdfunding

Nemám peníze!”; “Nemám nápad!”; “Nevím jak!”;… bla, bla, bla. Výmluv, proč se nevěnovat tomu, co máme rádi s lidmi, kteří nám jsou blízcí, je nespočet. Nedostatek peněz patří bezesporu do top 3. Já si ale potvrdil, že kdo chce zpravidla hledá způsoby a kdo nechce, hledá většinou důvody. Co se týče peněz, nikdy to nebylo snažší než v dnešní době a v naší části světa. Už není nutné sázet ve sportce, přepadat dostavník nebo doufat, že umře bohatá teta. Stačí trochu “nakoumat” váš důlek, popsat první projekt, chytit iphone (nebo jakoukoli jinou kamerku), natočit krátké video, projekt vyvěsit na jeden z crowdfundingových portálů a tam požádat o podporu vaše fanoušky. Kromě nespočtu mezinárodních existují tři české hithit.cz, startovač.cz a nakopni.me (nebo jich je víc?). Samozřejmě jako v případě spermií,

Já posledních pár měsíců pracoval s týmem plus/mínus deseti dětí ze školy, do které chodí naše Valérie na projektu, kterým chceme požádat naše přátele a fanoušky o pomoc se získáním prostředků pro školu. Včera jsem o tom informoval na školním blogu - Děti hledají angličtináře. Psal jsem, že počínaje včerejškem máme 31 dní, tj. 744 hodin (nyní je to už o den a pár hodin míň) na to, abychom získali 165 000 Kč jako roční náklady na rodilého mluvčího angličtiny, případně i španělštiny. Pokud se nám to podaří, chceme tím nakopnout trvalé řešení financování výuky cizích jazyků u nás ve škole. Jako pražská státní škola máme v tomto ohledu řadu omezení. Tenhle projekt pro mě byla, je a ještě bude fenomenální zkušenost. Zároveň také snad i ukázka všem těm lidem, jejichž mantrou je: “Nemám peníze!” Myslím si, že pokud si o ně dokáží říct jednácti- až čtrnácti-leté děti, dokáže to kdokoli. Nevím, zda je získají, ale říct si o ně je první krok.

ZŠ Montessori na Beránku je jednou ze dvou škol v ČR, které i na druhém stupni ukazují, jak vzdělávat děti ve státním (a tedy dostupném režimu) ke svobodě a zodpovědnosti (více o škole zde). Získat pro tuto školu do týmu učitelů ne-našince (nehovořícího česky) znamená, posunout ji do úplně jiné ligy a zvýšit tak šanci, že vychováme budoucí zakladele nějakého nového googlu nebo wikipedie (jejichž zakladatelé jsou absolventy Montessori škol, kterým se v Silicon Valley říká "Montessori mafie"). Pokud by to někomu znělo příliš nadneseně, tak alespoň to, že stovky dětí, budoucích absolventů vybavíme jednou z klíčových dovedností pro 21.století. Že je lépe připravíme na to, aby dokázali pracovat (i žít) mnohem svobodněji a zodpovědněji než my dnes. Pokud nás chcete podpořit jděte na:  http://www.nakopni.me/projekty/sponzoring/deti-hledaji-ucitele. Každopádně moc prosím o maximální rozšíření tohohle článku nebo ještě lépe zmíněného odkazu na nakopni.me s vaším komentářem (pokud vám to dává aspoň trochu smysl). Jedním z pravidel internetového crowdfundingu totiž je to, že peníze získáte pouze v případě, že vyberete minimálně požadovanou částku. Díky, Díky, Díky!

Jinak už se zatím celkem vyrýsoval můj program na jaro. Mám novou přednášku, nový workshop, opakuji hledání důlku a dvoudenní leadership, budu v Bratislavě a dokonce i v Brně. Mrkněte na to - viz: Aktuální akce. Zde čtyři varianty pro jednotlivce:

A. 16.3., Praha, Nová práceNa co se zaměřit, aby si člověk práci udržel nebo si ji raději dokázal vytvořit. Zpět ke kořenům. Co je práce a proč a jak vůbec pracovat. Poslední vývoj na trhu práce v USA, západní a jižní Evropě. Pouze 30 míst. Do 10.2. předprodej za zvýhodněnou cenu.

B. 24.-26.4., Do cca 100 km od Prahy, Najděte svůj důlek  - Jak najít to správné, čím se živit. Tři intenzivní dny ve skupině podobně naladěných lidí s cílem pohrabat se v tom, čemu se věnovat profesně tak, aby vás to bavilo, byli jste v tom dobří a druzí o to stáli.

12.-13.5., Solopysky u Sedlčan, Práce & firma v 21.století - Pro majitele firem a manažery týmů. Jak přebudovat firmu, aby obstála v hyper-konkurenčním 21.století. První den se věnujeme prakticky tématu nové práce (ad bod A), druhý den tomu, jak zorganizovat firmu tak, aby byla lidská a prospěšná. Do 15.3. za zvýhodněnou cenu. Uzavírka přihlášek 30.4.

9.-10.4. Solopysky u Sedlčan, Tvrdě, kamarádsky nebo jinak? Jak vést tak, aby lidi ve firmě či v týmu byli svobodní (a firma se chovala zodpovědně)? Co tvoří váš magnetismus a jak ho posílit. Hlavní principy vedení na základě přirozené autority (podporující sebe-řízení, ne pod-řízení). Do 5.3. za zvýhodněnou cenu. Uzavírka přihlášek 20.3.

Aktuálně vše zde: Aktuální akce.