Den čili 86400 vteřin

Na jaře jsme si s Petrem Márou (viz náš projekt Snídaní) zkusili náš první společný kurz s názvem Den čili 86400 vteřin. A protože nás nadchlo, jak se naše pohledy na život doplňují, už za méně než měsíc (4. – 5. 10.) to opakujeme. Ve videu nahoře je krátký sestřih z jarního setkání a dole pár fotek a tady pár postřehů. Za všechno díky Adamovi Marčanovi (Naučmese.cz). Dole je seznam všech našich otevřených podzimních kurzů. Pokud vás z toho něco zaujme, přihlaste se, nebo informaci o nich posuňte k lidem, které by mohla zajímat. Díky, díky!

A jestli někdy dumáte nad tím, co se životem udělat, a jak se podle toho zorganizovat (což je tématem tohoto kurzu), pak mrkněte třeba i na některé starší blogo–články k tématu v části umění žít nebo vlastní cesta.

A tady je Petrova přednáška na téma sebeorganizace na loňské Svobodě Naživo. Pokud jste tam nebyli, mrkněte.

A zde je avizovaný přehled všech našich podzimních kurzů. Všechny proběhnou v Praze či blízkém okolí:

Štestí v práci – 1. – 2. 10.
Den čili 86400 vteřin – 4. – 5. 10. s Petrem Márou
Svoboda v práci 25. 26. 10.
Silné stránky – poprvé 29. – 30. 10.
Jak si skutečně porozumět – 12. – 13. 11. s Milanem Studničkou
Autorita a vedení – 26. – 27. 11.  s Honzou Bendou

Kromě 86400 vteřin a dalších kurzů chci říct, že hledáme do našeho společenství dva lidi, kteří nám začínají zásadně chybět a bez kterých nejsme moc schopní se pohnout dál. V obou případech jsou klíčové dvě věci. Především to, aby ti lidé sdíleli smysl toho, co děláme (snažíme se měnit to, jak pracujeme), a abychom se potkali v hodnotách.

1. Grafik Dlouhodobě potřebujeme člověka, který umí webovou grafiku. Protože komunikujeme výhradně on–line, je pro nás schopnost tvořit funkční weby jednou z nejdůležitějších dovedností. Aktuálně připravujeme s Lukášem Plíhalem nový web www.peoplecomm.cz. Máme relativně promyšlenou ideu, rozkreslené všechny podstránky a v týmu Adama Marčana (HTML) a Adama Martinika (programování v Ruby). Chybí nám ale grafik. Je pro nás klíčové sednout si lidsky (viz výše – smysl a hodnoty), ale v tomto případě hledáme člověka, který už své řemeslo umí (webovou grafiku, ideálně s přesahem a nebojí se „být kreativní“) a který by se s námi chtěl pokusit o „světovou třídu“. Bez nadsázky. Je možná zbytečné říkat, že samozřejmě po peoplecommu se pouštíme do druhé generace www.svobodavpraci.cz a dalších našich projektů. Pokud máte chuť, prosím piště Lukášovi: browser@gmail.com.

2. Pravá ruka Já osobně přestávám (trvá to už přes rok) stíhat nával činností, který se objevil s tím, jak jsme se pustili do hnutí za svobodu v práci. Abych byl v tom, pro co jsem se rozhodl, užitečný, potřebuji zkoumat firmy a práci obecně, točit videa, vést kurzy, psát a přednášet, prostě dělat to, co mi jde a co má pro druhé význam (aspoň si to myslím). Jenomže já stále obrovský díl času trávím odpovídáním na maily, na zprávy na facebooku a jinde, organizací přednášek nebo vyřizováním objednávek knih. A tak si říkám, zda někde existuje člověk, kterého by bavilo mi svým způsobem krýt záda, organizovat dění okolo svobody v práci a Peoplecommu. Bojím se slov jako pravá ruka či asistent, ale možná je to to, co hledám. Každopádně potřebuji člověka zodpovědného s organizačním nadáním, který se chce učit a který by viděl přínos v tom, že na nějaký čas spojíme síly. Pokud máte někdo chuť, prosím napište mně tomas@peoplecomm.cz.

Prosím ale, aby nám psali jenom lidé, kteří si to fakt promysleli. Nechci žádné životopisy. Jen proč to chcete dělat a ideálně link na vaše projekty/stránky, abychom si mohli udělat první dojmo–pocit. Tak a to je takový můj pokus o inzerci r. 2020 :–).