Co znamená úspěšný život?

Co znamená úspěšný život?

Foto: Ben.Doo.Dat

Kolikrát jsem se už snažil společně s jinými lidmi definovat, co je úspěšný život!? Kolikrát jsem v různých knihách narazil na propracované teorie a definice!? Kolikrát jsem na toto téma narazil při cestách mimo náš „úspěšný“ svět!?

Nedávno jsem v knize Muž, který chtěl být šťastný narazil na několik krásných vět. Zajímaly by mě vaše dojmy z těch několika řádků, případně i vaše definice.

Co je to úspěšný život? Možná je to život, který nám nabídl příležitost překonat sama sebe, věnovat se něčemu jinému než sobě samým a udělat něco přínosného pro lidstvo.

„Úspěšný život je život prožitý v souladu s tím, co si sami přejeme, ve kterém jsme vždy jednali v duchu svých hodnot a vydali ze sebe v tom, čemu jsme se věnovali, to nejlepší, aniž bychom porušili harmonii s tím, čím jsme. A snad je to také život, který nám nabídl příležitost překonat sama sebe, věnovat se něčemu jinému než sobě samým a udělat něco přínosného pro lidstvo, jakkoli je náš přínos skromný a nepatrný. Ptačí pírko poslané do větru. Úsměv věnovaný ostatním.“

Co na to říkáte?