Vlastní názor & novinky

Dneškem spouštíme pilotní verzi naší poslední letošní srdcovkyVlastniNazor.info. Proč Vlastní názor? Cítíme hlad po informacích. Po těch, které nás nutí k zamyšlení a tudíž k lepšímu pochopení skutečnosti. Máme pocit, že míst, která podobné informace nabízejí, je v českém a slovenském internetu spousta. Při jejich hledání však pravidelně propadáme WILFINGu (já určitě). A hlavně vzhledem k překotnému vývoji v kyberprostoru nejsme sami schopni udržet přehled o kvalitních zdrojích informac Pokud máte podobnou potřebu, pomozte nám Vlastní názor naplnit zdroji informací, které vy považujete za „vlastnímu názoru prospěšné“! Vpravo dole na stránce najdete „Poslat tip na novou stránku“. Jakékoli nápady, postřehy i třeba názory na členění kategorií prosím posílejte též – kontakt (ještě doděláváme) nebo mailem Katce: katerina.alevizaki@gmail.com . A určitě ho rozestrkejte po sociálních sítích, ať se dostane k lidem, kterým by mohl pomoci v utváření si vlastního názoru (mojí osobní ambicí je postupná eliminace ovčanství – mého vlastního i v našem regionu). Do budoucna bychom tento projekt chtěli postavit na crowdsourcingových principech. Než se však projekt rozjede, zdroje budeme zadávat sami. Moc děkujeme a těšíme se na více vlastních názorů.

Za tímhle projektem je (z mého úhlu pohledu) zajímavý příběh. Před zhruba dvěma lety jsme s kamarádkou Katkou seděli ve Starbucksu na Václaváku a debatovali o tom, že potřebujeme společný projekt. Katka se totiž rozhodla odstěhovat do Atén a já to s lidma mám často tak, že když spolu něco tvoříme, jsme spolu. Když netvoříme, tak spolu nejsme. Já tenkrát vytáhl mimo jiné i myšlenku vlastního názoru. Katce se líbila, a tak jsme si slíbili se do toho pustit. Za chvíli potom jsme ho s Evou namalovali a s Robem to začali programovat. Jenže nám v procesu něco (?) chybělo, a tak jsme projekt nakonec dali do šuplíku a věnovali se jiným svobodo–pracovním činnostem. Až jsem dal do blogu tenhle článek a našli jsme to „něco“ nebo spíš někoho, Evžena. Člověka, který umí, co my neumíme a snad nejvíc díky němu se nám vlastní názor nakonec podařilo dorazit. Díky všem! Tolik k Vlasnímu názoru.

Do názvu článku jsem dal i slovo „novinky“. Je toho hodně, co se letos okolo peoplecommu děje. Já se snažím informovat přes FB, Twitter. Ale protože tam zdaleka ne všichni jsme, píšu o vývoji našich projektů/změnách a svých prosbách občas i do patiček blogů. Dnes chci říct/požádat o tomto/toto:

1. Diskuze o knihách. Na webu máme nově možnost diskutovat o knihách a návazných tématech. Prosím, využívejme k otázkám, postřehům, návrhům, nabídkám, propojení.

2. Soutěž. Diskuze o knihách vznikla po soutěži, ve kterém jsme prosili o propagaci knih výměnou za pět míst na našich kurzech. Vybrali jsme zatím tři lidi. Pokud jste někdo pro naše knihy udělali spoustu práce a bavilo by vás absolvovat nějaký náš kurz, napište na info@peoplecomm.cz pokusíme se v rámci našich možností vyjít vstříc. Pokud máte jiný návrh, jak bychom se vám mohli revanšovat, pište též.

3. Svoboda NaŽivo – Dnes jsme zveřejnili dalšího řečníka – Taťánu Le Moigne. K mému smutku a překvapení, zatím jedinou ženu. Spustili jsme i seznam tzv. svobodomyslných společností, který věříme, že se bude rozrůstat a jejichž zástupce se nám 10. 11. podaří propojit. Na webu najdete nově i English Summary. Mezi účastníky se prakticky denně objevují noví zajímaví lidé. Na hlavní stránce je už bezmála 200 FB „lajků“. Pracujeme na tom denně. Někteří z nás na tzv. plný úvazek. Nemyslel jsem si, že příprava podobného setkání bude tak časově náročná.

4. TEP 24 prosba – Uměl byste někdo pověsit tenhle pořad ČT na vimeo nebo youtube, abych to mohl šířit? Moc děkuju.

5. Hubněte s námi na Twitteru Něco/někdo se mi nabořilo do twitteru a prý to rozeslalo pár primových odkazů na nějaký podivný věci na téma hubnutí. Pro mě je to zajímavá zkušenost, kterou jsem v životě udělal poprvý. Párkrát mi už někdo vykradl auto, několikrát mě někdo přepadl na ulici. V kyberprostoru jsem ale něco takovýho zažil poprvé. Takže díky za zkušenost a omluva všem, které to vylekalo stejně jako mě. Snad už je to ok? Kdyby ne, pište.

6. Správní lidé do busu Díky tomuhle článku jsem potkal a ještě mám potkat několik moc zajímavých lidí. Co se týče eshopu ještě řadě lidí dlužím maila (k tomu jsem se ještě nepropracoval). Stále se nám ale nepodařilo najít někoho (snad jsme nepřehlédli nějaký email?) s vášní a talentem pro organizaci našich kurzů (komunikace s účastníky a místy konání) a s podobnou skladbou nadání pro organizaci distribuce našich knih (komunikace s distributory a přehled o tom, kde se nám které knihy pohybují). Hledáme také člověka, kterého by bavilo otitulkovat nám některá videa do angličtiny a ilustrátora. Pokud byste měli někdo chuť napište přímo mě: tomas@peoplecomm.cz  Kromě toho hledáme pořád lidi na pomoc se Svobodou NaŽivo (v případě zájmu o tohle pište prosím Katce katerina.alevizaki@gmail.com): s grafikou/DTP vytvořením plakátů, programů konference a dalšími grafickými vychytávkami.

Moc díky. Toť vše. Přepínám :–).