Vášeň & talent. Jak se jimi živit?

Tady v tom videu (viz Práce v 20. vs. 21. století) jsem se snažil pojmenovat několik trendů, které pozoruji v oblasti práce. Příští týden mám na to téma tři přednášky: v Brně, ve Zlíně a v Ostravě (už jsem informoval). Kromě toho jsem vyrobil krátkou pozvánku na kurz, který se tomuto tématu věnuje dlouhodobě a do hloubky. Ukazuje, jak hledat vášeň a talent (na kurzu průniku těchto dvou lidských kvalit říkáme „silné stránky“) a naznačuje směr, jak se tím živit (viz např. Vášeň & peníze. Potřetí.). Mrkněte na to a já se budu těšit, buď někde na Moravě nebo 21. – 22. 6. v Praze na prvním setkání Silných stránek. A když ne tam, tak v diskuzi tady na blogu.

Pokud vím, všechny ty přednášky jsou veřejně přístupné (snad se nemýlím?) a zdarma. Ještě raději zjistím a dám info do komentáře a na FB.

3. 4. 17:00 – 19:00, VUT Brno, Kolejní 4, Brno, Učebna E 109.

4. 4. 11:00 – 13:00, UTB Zlín, Štefánikova 2431, budova U44.

5. 4. 13:00 – 15:00, VŠB Ostrava, TU Ostrava, tř. 17. listopadu 15, na Fakultě elektrotechniky a informatiky, místnost N 201 – viz leták.

Kromě těchto třech přednášek mě čekají ještě základy filozofie svobody práce a designu svobodné firmy na mini–konferenci Kroky ke svobodě, v pátek 6. 4. 10. – 15:00 v coworkingovém centru VIVA, Horní 55, Ostrava.

Jinak včera jsme absolvovali už třetí večer z cyklu Setkávání ke svobodě. Jukněte na fotky od Jirky Čermáka. Kromě dvou přednášek (video–záznamy budou co nevidět na netu), ve kterých jsem já osobně nachytal další příklady a souvislosti (a děkuju tedy za ně!), jsem se sám snažil vysvětlit pár detailů svobodného fungování firem a hlavně prvních pět principů designu svobodné firmy (přednáška už je na videu, dám ji do blogu koncem týdne). Nepodal jsem svůj nejlepší výkon :–( a celkově jsme toto setkání „monologovali“ víc, než bylo zdrávo. Ale svobodný život je experiment, a tak se poučeni připravíme na duben lépe. Každopádně jsem však, coby marod, odešel už v polovině večera. A tak ani nevím, co na to kdo říkal. Pokud někdo můžete tady a teď, moc ocením vaše postřehy. Zajímalo by mě, co jste zachytili z přednášek a především, co se nám (z vašeho pohledu) urodilo z pracovních skupin. Chtěl bych taky vědět, zda a v čem byla pro práci ve skupinách přínosná moje přednáška. Moc díky za jakýkoli názor.