The Venus Project

Setkali jsme se nedávno s Jakubem Schönem, českým zástupcem fascinujícího "Venušina projektu" (The Venus project) nedávno zesnulého vizionáře Jaque Fresca. Protože na mě padají z z vývoje světa občas chmury, chtěl jsem se Jakuba vyptat, o co se jedná, co mají za lubem a jak mají ty krásné vize vlastně fungovat.
Zapnuli jsme u toho kameru. Chcete-li se nechat inspirovat (=nadechnout se do úplně, ale úplně jiného vidění světa), zaposlouchejte se, spojte se s nimi na fejsbuku a/nebo se podívejte na dva filmy z jejich dílny - viz níže.

1) Ráj nebo zatracení:

2) Volba je naše:

Na mě to celé působí jako "tyrkysové" vidění světa - tj. stav, do kterého bude ještě třeba dorůst. Zároveň však věřím, že tento růst můžeme v době moderních technologií zásadně urychlit, a že to ve finále nebude muset trvat tak dlouho.

P.S.1: Buďme ve spojení – nejlíp přes fejsbuk nebo newsletter - říkám mu "Zprávy ze života" - včera jsem posílal č. 9. zde.

P.S.2: Mrkněte na další blogy, kam též přispívám: o budoucnosti podnikání (Slušný blog), o sousedské pospolitosti (Doma v Komořanech) nebo o dětech a vzdělávání (Monte blog).