PZM č. 3 – Plevel

Už jsem do blogu dlouho nedával žádný „Postřeh z matrixu“, přestože jich mám v šuplíku okolo deseti. Ten projekt jsem si vymyslel především proto, že se chci naučit mluvit sólo na kameru (což bez odezvy někoho živého považuji za mimořádně obtížné) a také proto, abych se podělil o postřehy ze systému, ve kterém žijeme. A velmi často jsou to témata naprosto banální, jako třeba právě myšlenka „plevelu“. Uvidíte, co ještě vyleze ze šuplíku :–).

I když možná jenom na první pohled! Alespoň myslím… Já třeba v tomto tématu vidím spoustu zajímavých detailů. Především určitou dogmatizaci toho, co v dnešním světě považujeme za „plevel“. Považuji to i za jednu z ukázek našeho současného přístupu k životu…

Pokud vás tohle téma baví, určitě mrkněte na Jak si skutečně porozumět?, kde tohle rozebíráme, a samozřejmě na Cestě kolem světa jdeme ještě do mnohem větší hloubky.

Pokud se v předvánočním shonu na chvíli zastavíte a podělíte o názor, budu rád. Užívejte!

P. S.: Pokud jste ještě nezachytli, na Svobodě Naživo jsou již první videa přednášek ze Vzletu. Tak šiřte, co hrdlo ráčí. Další by se měly objevit v dohledné době.