Módní byznys, který neškodí.

Kamila Boudová patří mezi lidi, kteří mi ukázali cestu v tom, do čeho se oblékat pokud si nechci zničit zdraví (a vedle toho ho nechci zničit nespočtu dalších lidí, kterým můj oděv prošel rukama). Kamila patří ale v naší části světa k těm, kteří umí ukázat, jak podnikat v oblasti módy tak, aby to prospívalo (zákazníkům, zaměstnancům, ostatním lidem a planetě), ne aby to pouze krátkodobě vydělávalo).
Podívejte se na její nedávný rozhovor s Martinem Veselovským na DVTV: Levná móda? Karcinogenní, otravujeme vzduch i půdu, na její přednášku na Svobodě Naživo (nahoře) nebo na náš rozhovor před půl rokem níže. A pokud se s ní chcete v našich končinách potkat (žije v Paříži) t

Zde je i Kamilina prezentace ze Svobody NaŽivo:

Pokud jste se nedívali, mrkněte i na tento dokument o fungování současné módy:

... Mám známé, kteří oděvy u nás prodávají nebo je i vyrábějí. Naprosté minimum se však zajímá o zdravotní aspekty toho, co jim prochází rukama (např. o to, že by jejich oděvy mohly obsahovat formaldehyd či zbytky pesticidů). Prakticky nikdo z tohoto okruhu lidí se nezajímá o celý ten výrobní řetězec pěstování, výroby a distribuce a o to, co za nimi zůstává a k čemu i oni přispívají. Někdy mi přijde, že koncept převzetí zodpovědnosti za to, čeho jsme součástí u nás snad ještě ani není v plenkách, že jsme s ním zatím jenom "těhotní". Vím, příklady skutečně zodpovědného podnikání se objevují... já jsem ale netrpělivý a přál bych si jich víc. Máte-li je, sem s nimi. Díky!

P.S.: Můj podzimní plán je zde. Blíží se uzavírka přihlášek na Důlek a Tvrdě, Kamarádsky nebo jinak. Pokud chcete dostávat info o zprávách zde na blogu, nechte na sebe kontakt: přihlášení k newsletteru.

18839529086_9a81e720f0_o