Lokální Svoboda Naživo

Takhle jsme se připravovali na 10. listopad ve Vzletu (Svoboda NaŽivo). Díky Jindrovi Štefanovi a Bořkovi Kratochvílovi za milý sestřih! Je fajn se na to streso–období podívat s trochou nadhledu… :-).  A když je tu video z příprav, napadlo mě spojit to s množícími se informacemi o lokálních Svobodách NaŽivo – viz článek Co s tím dál? – bod č. 2. Tak jsem si říkal, pojďme zkusit dát hlavy dohromady a zamyslet se na možnými formáty těchto setkání a nad možnostmi jejich propagace.

Já si myslím, že je klíčové, aby člověk nebo parta lidí, kteří chtějí něco takového zorganizovat, především zvolili formát, který sedí jejich potřebám, možnostem a stylu. Je možné to zkusit „ve velkém stylu“ stejně tak, jako u někoho v obýváku či v práci. V létě se nabízí i „open–air“. Možností je nespočet.

Mně osobně by asi nejvíc sedlo domluvit se s nějakým kamarádem, který má prima prostory (ať už v práci, doma nebo jinde) a buď bych pozval nějakého zajímavého spřáteleného řečníka, nebo bych se možná raději společně podíval na některou z video přednášek (obojí s cílem odstartovat diskuzi).

Jednou jsem tohle zažil a dodnes na to vzpomínám s úsměvem. Sešlo se nás tenkrát asi patnáct u kamaráda v kanceláři (která se ale podobala spíš obýváku), pustili jsme si Příběh věcí a pak debatovali. Tenhle způsob mi přijde velmi nenáročný – snadná organizace, minimální náklady a příjemná kombinace inspirace zvenku a hromada vzájemné intelektuální stimulace.

Co se týče videí s tématikou svobodného a šťastného života v práci, tak za dobrý otvírák považuji například: Simon Sinek – If you don't understand people, you don't understand business nebo Start with why, rozhodně videa ze Vzletu, která se už každým dem začnou objevovat tady v blogu nebo na stránkách SnŽ. Zappos.tv je určitě studnicí inspirace, stejně tak jako W.L.Gore, Patagonia, Semco nebo IDEO. Určitě bych zkusil nějaký projevy Dana Pinka, Jasona Frieda, Garyho Waynerchucka nebo třeba Benjamina Zendera. U mnoha projevů naleznete CZ nebo SK titulky.

Co se týče propagace zkusme facebook, twitter @svobodavpraci a ideálně pošlete i info mailem: info@peoplecomm.cz tak, abychom mohli informaci dát do newsletteru účastníkům Vzletu.

Tolik můj pohled. Co navrhujete vy? Těším se na zkušenosti s prvními podobnými setkáními, na fotky a třeba i na nějaké video. Díky!