Freedom@school subtitled

It seems that more and more parents approach their kids as equals, at least in our part of the world. They value freedom and responsibility over fear and obedience. No wonder that people with these values seek freedom not only in the family but in the rest of their lives as well.
Our daughter Valerie turned six last year which is the obligatory schooling age in the Czech republic. Finally, we had to start thinking about her formal education. Myself, quite a "freedom freak", I set on a quest to find "the right" school for her (not a very common thing in our country). An institution that would respect her personality and help her grow into a self-aware, happy human being. The whole experience was so intense that a friend of ours, a filmmaker Andrea" width="640" height="337" frameborder="0" Díky Lucce Cesarové, Valerii Talacko, Vaškovi Pavlínovi, Petru Skondrojanisovi a Andree Culkové, že se nám podařilo včera dokončit náš loňský film o hledání svobodné školy s, tolik potřebnými, anglickými titulky. Přece jenom máme v zahraničí hromadu přátel a spřízněných duší, kteří to snad ocení. Jestli jste na tom podobně, šiřte s gustem.

Když už sem vkládám nový blog, zde je aktuální přehled přednášek, které mají nějaký vztah k tématu vytvoření si práce postavené na talentu a vášni - viz Jak si vytvořit práci? (kromě toho mám na jaře dost dalších přednášek na jiná témata). Pokud vás to otázka Peníze, nebo život? zajímá a/nebo se chcete potkat a cokoli probrat, podívejte se na to a já se budu těšit na setkání. Nějak je třeba se hlásit, někde platit, jinam se dá pouze přijít.

19.3. VŠE, Praha

21.3. ČVUT, Praha

3.4. ČMSS, Praha

8.4. MU, Brno

9.4. UTB, Zlín

10.4. VIVA, Ostrava

10.4. VŠB, Ostrava

11.4. MVŠO, Olomouc

21.5. Břeclav

22.5. EUB, Bratislava

8.6. RELOVE, Praha

A malá radost na závěr. Díky Honzovi Šedovi budeme zítra podepisovat práva na Summerhill, knihu která údajně změnila život miliónům lidí po celém světě. Já jsem jedním z nich. Viktor Jurek už pracuje na překladu a české vydání by mělo být k dispozici do léta. Držte palce a jestli vás baví punkové a jinak radikální formy demokracie a svobody, těšte se se mnou.