Štestí v práci

Souhlasím s Aristotelem, který tvrdil, že hlavním cílem lidské existence je štěstí. Že vše děláme proto, že se chceme cítit dobře. Jenomže žijeme v systému, který nás nutí věřit, že od šesti do pětašedesáti let máme na štěstí nárok pouze o víkendu a o prázdninách. Díkybohu se tento pohled začíná měnit. Objevuje se stále větší počet firem, které dávají štěstí na první místo. Známým příkladem je Zappos. Zde je přednáška Jamie Naughton (z posledního festivalu Inner Winner), pravé ruky Tonyho Hsieha, autora kultovní knihy Štěstí doručeno.

Na toto téma jsme připravili i nový kurz – Štěstí v práci. Pokud chcete ve skupině podobně založených lidí probrat základní principy, na čem stojí radost a pocit naplnění, přihlaste se. Je o tom, o čem je má kniha. O tom, jak přestat na život vydělávat a jak i v práci začít žít. Měla by vyjít na podzim (do 15. 9. odevzdávám finální text).

Všimli jste si, že když děláte, co vás opravdu baví, tak i lidi kolem vás to rázem začíná bavit? Zaměřit se na štěstí v práci je tedy nejenom přirozené, ale je to pro firmu i ten nejlevnější marketing. Pokud bude totiž práce bavit zaměstnance, bude nejspíš bavit i zákazníky.

Dnes odpoledne máme finální ladící schůzku nad spuštěním registrace na letošní Svobodu NaŽivo (8. 11. v kině Vzlet). Pokud se nám podaří vychytat poslední mouchy dnes, tak ten web (a s ním i registraci) pustíme zítra. Pokud toho bude víc, tak 11. 9. v úterý. Vypadá to krásně (na můj vkus). Už se na to sami mega–těšíme a já jsem zvědavý, co na to řeknete vy.

Užívejte!