Kam zmizelo vzdělávání?

Přál bych si, kdyby se názory Ondřeje Šteffla dostaly i k tomu nejposlednějšímu rodiči v nejzastrčenější vísce v Čechách i na Slovensku. Myslím si, že vz–dělá–vání je to, co z nás dělá člověka (tedy i pracujícího) a je možná chybou, že většina z nás dává rovnítko mezi vzdělání a školu. Obávám se, že pokud by měla naše škola (tak jak dnes funguje) dále suplovat vzdělávání, čeká nás časem ekonomický i společenský kolaps. Proto jsem velkým fanouškem informovanosti (viz článek o snu). Prosím, pokud vás to video zaujme, šiřte ho. Zde je Ondřejův článek na stejné téma z tohoto týdne: Kam zmizelo vzdělávání?

Jinak já pokračuji v listopadovém tempu. Objevují se první videa ze Svobody Naživo – pokud vás to zajímá, pak sledujte Svobodu v práci či facebook. V pondělí/úterý jsme zažili dva fenomenální dny na téma porozumění s Milanem Studničkou a partou deseti dalších lidí. Neuvěřitelně mi to sedlo! Stejně tak včerejší Silné stránky, kde jsem se zapojil i jako účastník, mi nejspíš změnily život. Přišel jsem si tam totiž na pár podstatných souvislostí. O víkendu nás s Péťou čeká další Lekce tanga.

Přestože máme úplně plno, málem jsme to nezvládli, neboť nemáme nikoho, kdo by byl s našimi dětmi. Ale podle motta „v nouzi poznáš přítele“ jsme rozeslali email přátelům a „děti šly na dračku“. Takže vše jede podle původního plánu. V pondělí/úterý se těším na Štěstí v práci s partou z ČMSS, pak Autorita & vedení, což je můj první kurz s Honzou Bendou, a nakonec den s lidmi z Wrigley. Tím pro letošek končím.

Dnes od rána sedím nad finálním kolečkem korektur mé knihy a v pondělí nejspíš posíláme objednávku do tiskárny. Podle všeho by se tedy kniha „Peníze nebo život?“ s podtitulkem „Jak přestat vydělávat na život a začít i v práci žít?“ mohla objevit v polovině prosince. Vzhledem k tomu, že 21. 12. má přijít konec světa, je to doslova za 5 minut dvanáct. Tak si jenom říkám, aby to někdo ještě stihl přečíst :–).

Užívejte! Prima KZP!

Tady je pár fotek ze zmiňovaného porozumění s Milanem Studničkou: