Hledáme dva dobro-volníky!

Máme dva úkoly, které nedokážeme časově zvládnout. Napadlo mě o nich napsat do blogu a zeptat se, zda je tu někdo, koho by mohly bavit.

První se týče Štěstí doručeno, knihy kterou momentálně připravujeme do tisku. Její součástí je i obsáhlý rejstřík. Hledáme někoho, kdo by si vzal k ruce originál i překlad a v textu dohledal jednotlivé položky rejstříku. Je to dost piplačka, ale člověk se tím dokonale seznámí s příběhem jedné z nejneobvyklejších firem dneška, určitě u toho získá zajímavou zkušenost a referenci a pomůže nám dostat k lidem tento mimořádně inspirativní příběh. Vyžaduje to zhruba týden času, znalost angličtiny, určitou míru pečlivosti a vytrvalosti. Na rozdíl od toho druhého úkolu tento poněkud spěchá.

Druhá věc se týká našeho nového webu se jmenuje samostudium. Je to databanka hromady knih, filmů a odkazů do světa internetu s tématikou svobody v práci nebo širších souvislostí. Na našem minulém webu se jmenovala Sólotrip. Převodem Sólotripu na Samostudium jsme zničili fotky u všech položek a ani konverze textu se místy příliš nevydařila. Nedokážeme je opravit a je nutné je vložit znovu. Jednu po druhé. Jenomže, podobně jako u rejstříku pro Štěstí doručeno na to nemáme kapacitu. Tenhle projekt nespěchá. Je možné ho dělat ve volných chvílích. Myslíme si, že vyžaduje člověka, který v tom zajde zalíbení, ať už kvůli obsahu, vzhledu nebo z jiných důvodů.

Záměrně hledáme dobro–volníky. Za prvé věříme v to, že oba projekty šíří „dobro“ a hlavně hledáme lidi mentalitou „volný“. Samostudium je databanka, kterou jsme léta zdarma budovali, pak jsme si dali zhruba rok pauzu, nyní to chceme pročistit a začít znovu. Štěstí doručeno je sice výdělečný projekt, ovšem financovaný z vlastních úspor a tedy s velmi omezeným rozpočtem. Výměnou za toto přiložení ruky k dílu můžeme nabídnout účast na našich kurzech zdarma a v případě rejstříku, pokud nepřejdeme na nic jiného, i peníze.

Moc děkuju. Připomínám, že rejstřík u Štěstí doručeno relativně pospíchá. Proto pokud vás to osloví napište mi obratem: tomas@peoplecomm.cz. Já se budu těšit a moc děkuji.