Dnes jsem v práci oznámil, že odcházím.

Dnes jsem v práci oznámil, že odcházím.

Foto: darnlucky

„Ahoj Tomáši,

tak jsem dneska v práci oznámil, že odcházím. Okamžitě byl vydán zákaz účastnit se Cesty kolem světa, protože všichni její absolventi (= 2) podali po skončení výpověď :-).“

E–mail podobného znění jsem dostal nedávno od jednoho účastníka našich seminářů. Zabolelo mě z toho břicho, i když vím, jak často se tyhle věci běžně dějí. Vlastně docela pravidelně.

Pět let jsme pracovali pro jednu nadnárodní potravinářskou firmu. Po každém našem semináři tam „viseli dva, tři lidi na nástěnce“. Tak tam tomu říkali. Když někdo „visel na nástěnce“, znamenalo to, že buď „nastoupil do“, nebo „odešel z“ práce. Tenkrát jsme tam vedli diskuzi o tom, co to znamená, jestli je to dobře a co s tím. Tohle bolení břicha mě onu debatu připomnělo.

Říkal jsem si, že to hodím na blog a zeptám se na názor. Proč vy si myslíte, že se tyhle věci můžou dít? Jak to, že si lidi sednou na seminář a pak odejdou z práce? Může na to mít nějaký seminář vůbec vliv? Máte s tím někdo vlastní zkušenost? Je dobře, že jim firma něco takového zaplatí a oni potom odejdou? Co to může říkat o účastníkovi? Co o firmě? Co vás okolo toho napadá? Díky.