Průměrné firmy - průměrní lidé

Průměrné firmy přitahují průměrné lidi.
Foto: Jollyboy

Když se rozhlédnete po firmách, zjistíte, že průměrné firmy přitahují průměrné lidi.

Ty výjimečné firmy přitahují zase výjimečné lidi. Stejně tak firmy, jejichž smyslem je vydělat peníze. přitahují ty, kteří chtějí vydělat peníze. Společnosti s nějakým konkrétním smyslem nalákají ty, kteří v životě hledají právě takový smysl. Proto Greenpeace naláká lidi, kteří se chtějí zastat planety, Armáda spásy ty, kteří chtějí pomáhat jiným,, a IKEA ty, kteří chtějí měnit to, jak lidé bydlí.

Firmy se skládají z lidí, a proto co platí o firmách, platí i o lidech. Průměrní manažeři tak přitahují průměrné lidi a ti, kteří pracují, aby vydělali peníze, přitáhnou ty, kterým jde především o peníze. Usilovat o peníze na prvním místě není špatná cesta. Alespoň soudě podle toho, že je to cesta, po které jde většina firem i lidí v dnešním světě. Má ovšem svá úskalí. Jestli mi jde o peníze, potom všechny a všechno poměřuji podle toho, jak je to pro mě výhodné a výnosné. Dostanu-li finančně zajímavější nabídku odjinud, neváhám.

Jestliže je vaší snahou vydělat peníze, přitáhnete ty, kteří chtějí vydělat peníze. Jestli chcete změnit svět, potom zaujmete ty, kteří chtějí změnit svět.

Jestli máte pocit, že penězům nechcete ve svém životě dát první místo, potom je třeba zapracovat na tom, proč děláte to, co děláte. Možná chcete do svého života dostat více magnetismu, tj. přitáhnout správné a odpudit nesprávné lidi. Bez ujasnění smyslu toho, proč žijete, to ale bude velmi obtížné. Takže jaké máte sny? Jaká je vaše role na této planetě? Co tu chcete po sobě zanechat? Jsou vaše odpovědi na tyto a podobné otázky pro někoho zajímavé/přitažlivé? Jestli ne, hledejte dál odpovědi. Jestli hledat nechcete, spokojte se s průměrem a prací pro peníze (ne pro radost a smysl).