Disfrutalistický rozhovor

Dávám to sem pěkně za čerstva, neboť tenhle rozhovor mě hodně bavil. Napadl mě při psaní zprávy o Kopistech, Krameterhofu & Lysé. Vlastně mě krapet naštvalo, že jsem v Lysé neměl kameru, a že Katka Varhaník Wildová, autorka mého letošního objevu Manifestu disfrutalismu zítra mizí na čtyří měsíce do Spanělska. Zvládli jsme se domluvit a v pátek to pěkně rozpovídali...

Je to klasicky neučesaný rozhovor (stejně jako nedávno ten s Jardou Lenhartem v Kopistech) vhodný k žehlení či k jiné domácí činnosti. Mluvili jsme o životě, který stojí na tom, v čem je kdo dobrý, na blízkých vztazích, na soběstačnosti.

Snimek obrazovky 2015-12-06 v 17.52.00

Po půlhodině povídání dorazili ještě Dan s Péťou, autoři Pravého domácího časopisu. Tak jsem se zapovídali, že nám na to nakonec nestačila ani baterka kamery a konec toho skvělého rozhovoru proto bohužel neuslyšíte :-(.

Katka, profesí antropoložka, disfrutalismus žije. Mimo jiné tak peče třeba pravidelně chléb, a to nejenom pro svojí domácnost, ale i pro sousedy. V pátek se peklo, a tak nám do rozhovoru třeba přicházeli sousedé pro chleba.

Snimek obrazovky 2015-12-06 v 17.52.12

Myšlenek, které jsme nakousli bylo mnoho. Dlouho se mi nestalo, že bych někam přijel v deset ráno a najednou bych se podíval na hodiny a zjistil, že je jedna hodina odpoledne. Nechápu, jak mi ten čas uběhl. Po návratu ze Španělska by bylo prima pokračovat...

Snimek obrazovky 2015-12-06 v 17.51.51

Katčina kniha: Manifest disfrutalismu. Mějte se hezky!

P.S.1: Pokud jste se ještě nedívali na Sedm principů spokojeného manželství, vřele doporučuji. Zde o tom, jak mi ta knížka a především její autor změnil život. Příští týden o tom sem do blogu napíšu víc.

P.S.2: Pokud chcete dostávat info o zprávách zde na blogu, nechte na sebe kontakt: přihlášení k newsletteru. Jarní workshopy: Tvrdě, kamarádsky, nebo jinak? 11.-12.4. 2016 a Najděte svůj důlek 18.-20.4.2016.