Rozhovor: O dobrém životě, o minimalismu, bez-odpadovosti a o výchově

Ingu a Miša Poppeovi považuji za jeden z neinspirativnějších párů v mém okolí. Fascinuje mě, že kdykoli jim v životě něco chybí, jdou a vytvoří si to. Nevyjmenovávají důvody proč něco nejde, jen prostě hledají způsoby, jak by to mohlo jít. Dokáží být bez toho, aby potřebovali mít (hromadu věcí, které většina lidí považuje za nezbytné). Fungují (jako rodina) do velké míry bez odpadu.
Včera ráno jsme s Mišem zasedli u nich v krámku (BezobaluZlin.cz) a já se ho ptal na to, jak se pro tento život vlastně rozhodli, jak ho ve Zlíně budují, jak dnes bydlí, proč a jak založili ve Zlíně bezobalový krám a začali se tak v životě věnovat oba něčemu o 180 stupňů jinému. Zajímalo mě také, jak to všechno kombinují s výchovou svých dvou kluků.

Pro mě velmi inspirativní. Zaposlouchejte se.

Zde se podívejte i na pár fotek z jejich krámku (klikněte si na fotku a prohlédněte si album na flickru):

Bezobalu Zlín

Zde pro připomínku naše nedávné povídání s Mišem o tom, jak jde život bez odpadků nám:

Na závěr tu mám tentokrát mraky PS-ek:

P.S.1: Nevím, zda víte, že 20.9. bude ve Zlíně guru bez-odpadpadového života #zerowaste Bea Johnsonová, autorka našeho bestselleru Domácnost bez odpadu - viz Bea Johnsonová ve Zlíně.

P.S.2: Spustili jsme nový web Peoplecommu. Mrkněte a pomozte nám vychytat mouchy, ok? Díky.

P.S.3: Posílal jsem dnes newsletter Sklušné firmy. Srtojíte-li o něj, objednejte si ho zde.

P.S.4: Buďme ve spojení – nejlíp přes fejsbuk nebo newsletter. Mrkněte na další blogy, kam též přispívám: o budoucnosti podnikání (Slušný blog), o sousedské pospolitosti (Doma v Komořanech) nebo o dětech a vzdělávání (Monte blog).