PeopleComm na Flickru

PeopleComm na Flickru

Foto: .neha. |

Určitě jste slyšeli staré moudro, podle kterého jeden obrázek vydá za tisíc slov. Já i proto už léta sbírám obrázky, které mají něco společného s prací. Akorát že leadership, management, motivaci, spolupráci, prezentaci (a jiné věci, kterými v práci trávíme čas) „nenakoumáme“ bez pochopení souvislostí. A proto fotím třeba i (zdánlivě s prací nesouvisející) cedule (například Po budově se pohybují Romové nebo Kdo tu parkuje, je kretén), které jsou vyjímečným zrcadlem pro pochopení naší schopnosti nakládat s autoritou a získat ostatní k tomu, co potřebujeme.

Hodně jich také dostávám od různých lidí. Za ta léta se z toho stala už vcelku velká sbírka. Něco se snažím dávat do blogu, spoustu využívám na našich setkáních. Ale přemýšlel jsem, jak ty věci dávat na jedno místo, kde k nim budeme mít přístup všichni. A došlo mi, že v dnešním světě sociálních sítí to není nic světoborného. Založil jsem proto účet na Flickru, kam budu nyní to nejlepší, co se ke mě dostane, věšet. A tak prosím posílejte fórky, fotky, obrázky s (nejenom) pracovní tématikou, ať z toho mají i ostatní užitek. Dochází mi, že v tom je možná největší síla sítí jako Facebook, Twitter, Youtube nebo Flickr - sami bychom neměli nic, ale když spojíme síly, může vzniknout databáze, která může posloužit mnohým a udělat divy. A tak prosím o cokoliv, co vás zaujme na téma autority, moci, komunikace, práce, spolupráce, vedení … Těch slov, kterými popisujeme fungování s lidmi jsou mraky. Kdo sem chodíte pravidelně, víte o co prosím.

Peoplecomm naleznete tedy i na Flickru. Rovněž jsme rozeběhli projekt CedulArt, kde je shromážděna spousta cedulí, značek a mnoho dalšího s tím, že i vy můžete přispět vaším úlovkem.

P.S. Pokud vás nápad, budovat společnou databázi obrázků - fotek s (nejenom) pracovní tématikou, zaujal - vysdílejte ho na svých sítích jako Twitter, linkuj, Facebook a spol.