O prokletí práce

Tuhle přednášku Tomáše Sedláčka jste už nejspíš viděli, buď ve Vzletu nebo na netu. Mluví o mýtech, který do velké míry „mohou za to“, jak dnes přistupujeme k práci. Obecné vnímání toho slova (práce) je spíše negativní. Většina z nás ji chápe jako povinnou, nepříjemnou činnost, která se dělá především pro obživu. Tomáš zmiňuje tři možné viníky tohoto postoje.

Já jsem momentálně až po uši zahrabaný v psaní knihy věnované tomu, jak se na tyhle mýty vykašlat a začít pracovat tak, aby to člověka bavilo (aby si pak zábavu nemusel kupovat někde jinde a vyvázal se tak z krysího závodu). To video (a těch pár řádků) sem dávám proto, abych požádal o názory, další informace, linky dál, prostě cokoli, co by mi pomohlo tohle téma ještě líp uchopit. Prostě otázka zní: „Proč nemáme rádi práci?“ Cokoliv k tomu budete mít, sem s tím. Moc vám děkuju. A přeju prima mrazivý den!

P. S. Možná jste už zachytili na facebooku, že další videa ze Vzletu jsou venku. Všechny je najdete na stránkách loňské Svobody Naživo. Jo a blíží se druhé Setkání ke svobodě v HUBu – už 28.2. (mimochodem přesně tolik času mám na dopsání té knížky). A tak, jestli se chystáte, registrujte se. Myslím si, že poučeni prvním setkáním, to bude ještě lepší než poprvé. Díky!