O dávání s Liborem Malým

http://www.youtube.com/watch?v=naIRm2JXZl4

O dávání jsme tady toho už namluvili. Toto video jsme natočili v rámci příprav na Svobodu NaŽivo, kde bychom se tomuto přístupu k podnikání (a obecně k životu) chtěli též věnovat.  Mně osobně nadchl projekt hearth.net, kvůli kterému jsem jeho zakladatele Libora Malého požádal o rozhovor. Je to klasický neučesaný gaučíkový rozhovor, kdy si navíc povídají dva blíženci a třetí to natáčí :-)  - tak nebuďte příliš kritičtí. Za mě tam pár důležitých myšlenek zaznělo a jakákoli debata o tomto tématu je pro mě nadějí, že třeba jednou úplně vymizí zprávy tohoto typu (dnes jsem dával na FB).

Vedle Odkomunity.cz, Vsezaodvoz.cz nebo třeba Autonapul.org je hearth.net další parádní český/slovenský projekt, který staví na sdílení nebo na "spotřebě stavící na spolupráci", jak tomu někdo též říká. Pokud ještě nemáte vlastní zkušenost, otestujte to. Dle mého je to život měnící zkušenost (mě se život změnil potom, co jsme se zaregistrovali na Homeforexchange - viz např. U známých, které neznáte).

Co se týče Hearth - zajímavé mi přijde, že Libor Malý se před lety pustil do projektů Jobs.cz a Prace.cz, a to v době, kdy on-line hledání práce fakticky neexistovalo. Lidé si klepali na čelo a on si "mlel svou". A mrkněte na to dnes. Mnozí si opět klepají na čelo a Libor si zase "mele svou". Čas ale ukáže. Já bych nám přál, aby se historie zopakovala.