Ján Košturiak: Hledá se editor!

Ján Košturiak, "zběhlý" profesor, enfent terrible slovenského management poradenství, filozof, inovátor a moje velká inspirace. Vy ze Slovenska ho nejspíš znáte. I vy z Čech, kdo jste byli na předchozích Svobodách NaŽivo (podívejte se na jeho poslední přednášku z bratislavské Slobody NaŽivo). K jeho darům patří schopnost pojmenovat neviditelné jevy tak, že je musí zahlédnout i slepec. Slovem i písmem. Na Slovensku chrlí jednu knihu za druhou. V ČR zatím nic. Když mi nedávno poslal českou verzi své poslední knihy Vlastní cestou, Jak rozvíjet výkonnost, výjimečnost a vášeň v podnikání navrhl jsem mu, abychom mu ji vydali v peoplecommu. Aby ta kniha byla tak dobrá, jak jen může být, potřebujeme dobrého editora. Hank

Když už jsme u hledání posil 3.-5.6. hostíme Vincenta Stanleyho a jeho manželku, americkou spisovatelku Noru Galagher. Nora je shodou okolností příbuzná s Masarykovými a prosí nás, zda bychom jí nedoporučili někoho, kdo by jí 3.6. provedl po Praze, po místech, kde pobýval a pracoval Jan Masaryk. Kromě angličtiny a povšechných znalostí života Jana Masaryka je třeba jen spolehlivost a čas. Kdo máte chuť, napište mi : tomas@peoplecomm.cz

Jinak já vás zdravím z litevského Kaunasu na cestě do Rigy, kam jedu na nedělní 1/2 maraton. Jsem tu do úterka a kromě neděle tady budu pokračovat v práci na Svobodě NaŽivo. Toto jsou tři body, které jsme včera posílali všem přihlášeným:

1. 31.5. chceme uzavírat registrace na 4.6. i na 5.6. Pokud víte o lidech, kteří se chystají, požádejte je o včasnou registraci - zde.

2. Já od pondělí píšu do firem, které se v ČR/SR snaží fungovat zodpovědně a zvu je. Zkušenost mi říká, že to bude tak dobré, jak dobří se tam sejdou lidé. Kdybyste věděli o někom, kdo by tam určitě měl být, pošlete jim informaci.

3. Dokončili jsme hrubý obrys programu. Co se týče vystoupení ve Fabrice, strávili jsme šílenýho času popisem každého řečníka - projděte si je prosím - ať víte, co je kdo zač. Podívejte se určitě i na detail programu, kde už máme detaily toho o čem bude kdo mluvit.

Mějte se hezky a užívejte si českého, slovenského jara. Na Baltu zatím leje a teď je sedm stupňů.