Veľkonočné upratovanie

Veľkonočné upratovanie

Foto: Torsten

S blížiacou sa Veľkou nocou na mňa prichádza nostalgia. Spomínam aký to býval krásny sviatok keď som mal približne 8 rokov. Potom sa čaro začalo pomaly vytrácať a krásny sviatok sa z radosti stal už len nudnou a koľkokrát trápnou povinnosťou. Jedno pozitívum mi však ostalo doteraz. Veľkonočné upratovanie.

Nie, nemyslím upratovanie ako také, to som tiež nikdy nemal moc v láske :-D. Mám na mysli upratanie si v sebe samom. Počas týchto sviatkov mám pre seba oveľa viac času než by bolo potrebné a preto môžem nazrieť do minulosti a trochu sa v nej povŕtať, prehodnotiť čo sa vydarilo, čo nie a „nakopnúť" svoje budúce pôsobenie, či už je to v škole, práci alebo v medziľudských vzťahoch.

To posledné je pre mňa asi najdôležitejšie, pretože nie je nič krajšie ako si sadnúť s priateľmi na chate na trávu, otvoriť si pivko a cítiť, že svet, ktorý uteká až moc rýchlo dopredu, že máte strach a obavy ako ho dobehnúť, sa na pár dní zastaví a vy máte pocit, že skutočne žijete a nie len prežívate, že môžete všetko čo ste si nedopriali a hlavne, že máte niekoho o koho sa dá oprieť a na koho sa spoľahnúť. V súčasnosti, vidím to vo svojom okolí, ľudia berú tento sviatok viac negatívne ako tomu bývalo a tak prosím Vás skúste sa na tieto „prázdniny" pozrieť z trošku iného uhla a porozmýšľajte ako si tieto krásne sviatky spestriť, užiť a hlavne ako nabrať novú energiu.

Veselé Velikonoce!