Spolkový bezobalový bioobchod

Už je mi pár let jasné, že dělat je víc, než říkat. Proto se raduji, když mám možnost zapojit se do jakéhokoli prospěšného, smysluplného projektu, na kterém si můžu otestovat svoje teorie a který může druhým posloužit jako příklad k případnému okopírování.
Po třech letech intenzivního KPZ-kování jsem se ocitl v dalším podobně výjímečném projektu, který by mohl být pro mnohé z nás cestou, jak se dostat k sezónnímu jídlu bez pesticidů, bez zbytečných obalů, od sedláků, kteří ho vypěstovali či vychovali s láskou a šetrně vůči přírodě. Tak jako vznikl před cca dvěma lety v Praze první bez-obalový obchod (a nyní se po celé ČR a SR otevírá jeden za druhým), Obživa by mohla být dalším levelem transformace českého maloobchodu.

Za projektem stojí Honza Valeška (Nadace pro půdu, Potravinová suverenita, Pro-bioliga, KPZky, Obživa, Kompot, Kuchyňka, Jaroslav Lenhart (Svobodný statek, Camphill), Lukáš Rudolfský (Vinné sklepy Kutná Hora) a řada dalších velmi zajímavých lidí z řad českých ekozemědělců, zpracovatelů a KPZek.

Na stránkách najdete základní informace. Pokud se chcete jakkoli zapojit, vyplňte prosím dotazník - aby se obchod mohl rozjet, potřebuje nyní především dostatek jedlíků, kteří budou obchod využívat. Budou potřeba i lidi, kteří se zapojí i do Provozu - ať už v prodeji, administrativě nebo propagaci.

Tak mrkněte, šiřte a snad už brzy na viděnou za pultem :-).

Chcete-li zůstat v kontaktu, zkuste fejsbuk nebo newsletter.