Snídaně č. 18 – Inovativní firma

Při pátku je tu další Snídaně. Téma se nabízelo už dlouho. Já hledám cesty, jak to ve firmě nastavit tak, aby lidi milovali svoji práci a Petr zná společnost, která do velké míry miluje, co dělá. A mezi těmito dvěma zájmy je tedy více než zřetelný průnik. Mě osobně ho nejvýrazněji pojmenoval Gary Hamel ve své poslední knize What Matters Now, která v blízké době vyjde v našem nakladatelství. Točili jsme to v KIDO na Letné. Moc sympatický místo – viz Love Kido.

Co se týče příprav našeho hlavního letošního projektu Svobody NaŽivo, o vývoji událostí informujeme nejvíc přes facebook. Čekáme ještě na vyjádření Ricardo Semlera (autora kultovního Podivína), zda nám připraví video–vstup a kromě toho máme již uzavřeno, co se programu týče. V tuto chvíli je přihlášeno 222 účastníků.

V týdnu jsme si mimo jiné lámali hlavu s tím, kdy a jak ukončit registrace, abychom na 8. 11. zvládli vše doladit s minimálním stresem. Aby to tak mohlo být, potřebujeme 31. 10. vědět, kolik lidí můžeme očekávat a mohli si podle toho připravit vše potřebné – počet lidí, rozmístění sálu, catering, jmenovky, organizaci přestávek a další. Přemýšleli jsme, co udělat, pokud bude i po 31. 10. ještě volno. Registraci neprodyšně uzavřít a věnovat se už finálním přípravám nebo ještě nechat možnost lidem, kteří se rozhodnou na poslední chvíli? Rozhodli jsme se pro to druhé. Protože to pro nás ale bude znamenat vyšší náklady a především tlak, rozhodli jsme se od 31. 10. od půlnoci zvýšit pro případné opozdilce cenu z dnešních 2490,– na 2990,–. Děkujeme za pochopení.

Jinak já se raduji z projektu Vlny evoluce Karla Janečka (který též vystupuje na Svobodě Naživo) a týmu lidí okolo něho. Cítím v tom naději, kterou jsem v naší části světa od devadesátých let ještě nepotkal. Přemýšlím, jak to hnutí podpořit, jak se do něho zapojit. Říkám si kolik takovýchhle šancí budeme jako společnost ještě mít, kdy nás někdo vybízí, abychom poslechli svůj vnitřní hlas a upřednostnili dobro před zlem. A navíc do toho dává i hromadu peněz a je tak tedy (v hluku ostatní mediální a marketingové komunikace) slyšet. Pokud vám to dává alespoň trochu smyl, šiřte. Moc děkuji.

Prima víkend! Mně přijíždí na víkend kamarád z Timbuktu, který tu byl naposledy v roce 1990. Vzácná návštěva. A pondělí až středa točíme film Svoboda ve škole – viz v programu. Na to se obrovsky těším.