Silné stránky – už za měsíc

Kurz Svoboda v práci je o tom, jak zorganizovat firmu tak, aby maximum lidí dělalo to, v čem jsou nejlepší, co je zároveň naplňuje tak, aby to celé ekonomicky fungovalo. Tématem zhruba půlročních Silných stránek (příští skupina se poprvé schází 29. – 30. 10.) je to, jak to nastavit u sebe. Jak nalézt to, v čem je člověk jedinečný, a jak si nastavit život tak, aby se mohl život tím, co ho opravdu baví.

Cílem celého společného půlroku je především vybudovat návyk všímat si detailů činností, které člověka výrazně „posilují“ či naopak „oslabují“. Nebo jednodušeji, naučit se uvědomit si, co způsobuje, že někdy „frčíte jako raketa“ a jindy se „ploužíte jako želva“. Cílem celkem pěti společných dní je (kromě vyladění se na paradigmatu a pochopení nutných souvislostí) osahat si techniky a vyzkoušet cvičení, které pomohou silné i slabé stránky nalézt. Výstupem celého půlroku jsou pak ideálně 2 x 3 silné a slabé stránky.

Gándhí říkal: „Buďte změnou, kterou chcete vidět ve světě.“ Kurz „Silné stránky“ pomůže udělat podstatnou změnu právě u každého z nás. Tím můžeme společně zase o kousek změnit to, jak se u nás pracuje, a tedy i žije.

Převážnou část roku jsem se věnoval dopsání své první knihy. Ta se věnuje tomu, jak přestat vydělávat na život a začít i v práci žít. Měla by vyjít koncem roku. Výrazně mi pomohla posunout moje vnímání podstaty šťastné a úspěšné práce v 21. století. A já tak nemůžu mnohá zjištění do kurzu nezahrnout. Základem proto i v této podzimní skupině bude procvičování metody hledání toho, co člověka naplňuje, ale chtěl bych se věnovat mnohem víc detailům toho, jak si svůj pracovní život postavit na vlastním talentu a vášni (nejenom tomu, jak tyto parametry najít).

Tenhle kurz není v žádném případě o populární touze „stát se milionářem“. Na to jsou i v našich končinách jiní guruové. Je o tom pomoci vám nalézt, co vás opravdu pálí a ukázat, jak na tom postavit svou profesní existenci. Primárním cílem je tedy ukázat si, jak dělat v životě mnohem víc toho, co člověka naplňuje tak, aby byl šťastný a užitečný, a jak to celé nastavit tak, aby se nemusel starat o peníze.

Tohle je pozvánka, kterou jsem ke kurzu dělal na jaře:

Pokud o něčem takovém uvažujete (= dělat mnohem víc toho, co vás naplňuje a tím se živit), přihlaste se. Pokud chcete na prvním místě zbohatnout, nehlaste se. Jinak další kolo bude až zase za rok. Na jaře žádná skupina neodjíždí. Místo konání: Praha a okolí.

A tady ještě jeden sestřih od Skondra:

Momentálně jede jarní skupina. Video nahoře je sestřih z prvního dvou setkání od Jirky Čermáka. I fotky jsou od něho. Prima týden!

P. S.: Na Svobodě NaŽivo již 140 účastníků.