Semler: Svobodná firma & škola

Ricardo Semler: Tímhle člověkem to pro mě všechno začalo. On byl první, u koho jsem si všiml, že i (velká) výrobní firma může být uvnitř naprosto svobodná, lidé tam mohou být lidmi a žít i v práci tak jako žijí jinde.

Vydali jsme mu obě jeho knihy - nejprve Podivína, pak Sedmidenní víkend. Museli jsme. Když se dočtete o továrně, ve které jsou lidé lidmi (ne "ucukro-zbičovanými lidskými zdroji") a zjistíte, že to není pohádka, ale skutečnost, tak prostě musíte. Pokud vás "cukro-bičovali" nejprve dvacet let ve školách, pak bezmála deset let v korporacích (jako mě) a úplně vás to neodrovnalo, tak si nemůžete pomoct. Já si pomoc nedokázal. Ten člověk mě obrovsky inspiruje. A tak jsem se zaradoval z jeho vystoupení na konferenci TED v říjnu loňského roku. Podívejte se na to a pokud vás to chytně, šiřte, prosím.

Zde je několik dalších textů a videí se jménem "Ricardo Semler" či "Semco" na tomto blogu: Ricardo Semler: The Best of02/15: Poslední interviewRicardo Semler: O životěSedmidenní víkendDěda svobody v práci.

Zde krátká úvaha, kterou nám namluvil na druhou Svobodu NaŽivo.

Pokud jste ještě nečetli, jeho Podivína s Sedmidenní víkend si může pořídit buď samostatně nebo v těchto dvou zvýhodněných balíčcích:

Nová Práce:

slide-balik-praceSemco:

slide-balik-semcoP.S.3: Zde jsou všechny moje aktuální akce na podzim. Pokud chcete dostávat info o zprávách zde na blogu, nechte na sebe kontakt: přihlášení k newsletteru.