S Ondřejem Štefflem o Sciu

Minulý týden jsme před–natáčeli přednášku Ondřeje Šteffla na Svobodu NaŽivo. A když už jsme byli ve Sciu, požádali jsme ho o rozhovor o tom, jak tato společnost funguje. Mám dojem, že velmi svobodně – posuďte sami, jak moc to z těch 25 minut bude zřejmé. Shodou okolností jsme se do Scia zastavili i včera navečer a já musím říct, že jsem v českém firemním prostředí dlouho nezažil tak otevřenou a upřímnou diskuzi.

Jinak, když už píšu, dovolte krátkou informaci o dění u nás.

Kolegové jsou teď ve Vzletu, dolaďují některé detaily na 8. 11. Do programu přibyl předevčírem i Martin Černohorský. Tím máme uzavřeno. Objevují se názvy přednášek. Včera jsem dával na facebook Tomáše Feřtka a Janu Nováčkovou. Pondělí – středa máme natáčecí dny pro film „Svoboda ve škole“ (viz program). Teď jsem odepisoval kolegovi Ricarda Semlera a vypadá to, že se Ricardo objeví ve video–vstupu. Držte palce. Dnes odpoledne máme týmovou poradu a dohodneme mimo jiné i uzávěrku registrací. Návrh je 30. 10. Potřebujeme to proto, abychom si připravili kapacity.

Včera odpoledne jsme byli s Honzou Bendou a dokončili jsme přípravy letos posledního kurzu Autorita & vedení (26. – 27. 11.), na který se já osobně vele–těším, neboť se zabývá mimo jiné i otázkou, před kterou stojím už téměř dva roky (stále do určité míry nerozhodnut) a to, zda a jak vést hnutí, kmen či společenství. Natočili jsme též video, až to ustřihnu, dám to sem do blogu.

Rozšiřujeme knihovnu, sekci videí a průběžně aktualizujeme kalendář akcí. Cokoli byste rádi doplnili, prosím posílejte Martinovi martin@svobodavpraci.cz

A tady je poslední várka ilustrací pro mojí knihu od Báry Klimešové. Já jsem si vyhradil dnes – pátek na zapracování poznámek posledního kola editací. Držte palce & užívejte!