Auto jako symbol společenského postavení: čím dražší auto, tím váženější člověk. (5. díl seriálu o car-free životě)


V životě existují dva módy existence: mít nebo být. Bytí je naším základem a podstatou. Pokud dýcháme, jsme. Jsme-li v přítomnosti - v situaci, kdy jsme buď pohlcení aktivitou nebo naopak v tichém, "meditativním" nic-nedělání, pak ztrácíme pojem o plynutí času a naše ego (tedy falešná představa o tom, kdo jsme) se rozplývá. V té chvíli jsme. Jenomže my žijeme ve společnosti, kdy musíme mít, abychom mohli být. Musíme vlastnit, a to stále víc. Mód vlastnictví se snadno vysvětlí na příkladu našeho vztahu k automobilu. Je to jeden z příkladů, který jsem použil v knize Dobrý život ve stínu konzumní společnosti a je to i další díl Seriálu o car-free životě. Předchozí díly seriálu jsou zde: čtvrtýtřetídruhý a první.

Automobil se stal, přinejmenším v bohatém světě, hlavním způsobem dopravy a též široce přijímaným symbolem svobody, pohodlného života i společenského postavení. Asi se shodneme, že máloco ovlivnilo podobu naší společnosti tolik, jako právě automobil. Jeho vynález přinesl obrovské změny do toho, jak pracujeme, do způsobů naší vzájemné interakce, do celkové infrastruktury společnosti a do toho, jak přepravujeme zboží. Díky autům se zlepšila dostupnost odlehlých oblastí a zásadně se zvýšilo pohodlí cestování. Hromadná výroba automobilů sehrála klíčovou úlohu v rozmachu průmyslové revoluce a spotřebního průmyslu, přinesla nespočet nových pracovních míst (i když o kvalita a prospěšnot většiny této práce je velmi diskutabilní zde), přispěla k daňovým příjmům a k vybudování infrastruktury, která položila základ dnešního blahobytu většiny lidí v bohatých zemích. 

Negativní dopady automobilismu na každodenní život jsou však stále palčivější... Na prvním místě je to rostoucí spotřeba neobnovitelných zdrojů, jejichž těžba je hlavní příčinou většiny dnešních válek. Vedle zemědělství a energetiky je doprava, především ta automobilová, hlavním viníkem klimatické krize. Auto s sebou přineslo i dramatické zvýšení úmrtnosti zčásti při nehodách, ale daleko více z toxických exhalací, ve kterých se dnešní města doslova dusí. Na silnicích se každý rok zabije skoro třikrát více lidí, než kolik jich zemře násilnou smrtí, tj. ve všech válkách, při teroristických útocích a vraždách dohromady (Při autonehodách se zabije 1,24 milionů lidí ročně; násilnou smrtí (války a vraždy) zemře 0,44 milionů lidí.) V důsledku znečištění ovzduší zemře každý rok zhruba tolik lidí, kolik jich zemře na následky kouření (Automobilová doprava ve městech patří mezi hlavní zdroje znečištění. WHO odhaduje, že na následky znečištěného ovzduší zemře každý rok k 8 mil. lidí zdezde). WHO zařadila výfukové plyny mezi karcinogenní látky 1. stupně, tedy s nejvyšší karcinogenitou. Auta přispěla k rozkladu mnoha místních komunit a ekonomik. Hustá síť hladkých asfaltových silnic propojila města, jejich čtvrtě, a především stále populární satelitní předměstí, a umožnila tak vznik fenoménu centralizovaných nákupních, logistických a zábavních center, která jsou dohromady nejen příčinou rekordního mizení zemědělské půdy, ale také v mnoha případech likvidují místní drobné podnikání. Síť silnic a návazné infrastruktury s sebou nese vždy i omezování či dokonce rušení veřejné dopravy, vyprazdňování městských center a celkové chátrání měst. 

Při autonehodách se zabije 1,24 milionů lidí ročně; násilnou smrtí (války a vraždy) zemře 0,44 milionů lidí. V důsledku znečištění ovzduší zemře každý rok zhruba tolik lidí, kolik jich zemře na následky kouření (2 x 8 miliónů lidí) s tím, že automobilová doprava ve městech patří mezi hlavní zdroje znečištění.

Auto je samozřejmě spotřebič. Spotřebovává to, co se kupuje za peníze (palivo, pojištění, pneumatiky, kapaliny, daně a poplatky, mytí a čištění, servis a opravy, doplňky), a pomáhá tak automobilisty udržovat v kolotoči vydělávání. A jen pro zajímavost: průměrný americký řidič stráví 17 hodin ročně hledáním parkovacího místa a většina aut v USA stojí 95 % veškerého času zaparkovaná (zde). Obecně platí, že osobní automobil je nejméně efektivní způsob přepravy: spotřebovává nejvíc paliva, zabírá nejvíc prostoru a produkuje nejvíc škodlivých emisí.

Obecně platí, že osobní automobil je nejméně efektivní způsob přepravy: spotřebovává nejvíc paliva, zabírá nejvíc prostoru a produkuje nejvíc škodlivých emisí. 

Auto už dnes není vnímáno jako luxus, ale – podobně jako třeba lednička – nezbytnost, bez které není život v moderním světě možný. Pro ty, kdo ho ještě nemají, případně vlastní nějaký starší či obyčejnější model, je předmětem touhy. Pro kolik mých kamarádů v Mali či Senegalu je vlastní auto jedním z hlavních životních cílů! V mnoha kulturách je automobil i důležitým symbolem společenského postavení, tedy tím, jak velký „někdo“ jste. Ve Spojených arabských emirátech, ománském Muscatu, v Moskvě nebo v Hongkongu mi v některých čtvrtích přecházel zrak z přehlídky těch nejdražších modelů značek jako Bentley, Maserati nebo Rolls-Royce, nezřídka ve zlatém provedení. Pro mnoho mužů je auto oblíbenou hračkou – se skutečným autem si hrají s podobnou vervou, jako když byli malí kluci a hráli si s modely aut. Vztah lidí k vlastnímu vozu však není nijak hluboký ani trvalý. Ve většině případů se jedná o krátkodobou milostnou aférku, po které auto majitele omrzí a on začne cítit potřebu ho vyměnit. 

Pro mnoho mužů je auto oblíbenou hračkou – se skutečným autem si hrají s podobnou vervou, jako když byli malí kluci a hráli si s modely aut. Vztah lidí k vlastnímu vozu však není nijak hluboký ani trvalý. Ve většině případů se jedná o krátkodobou milostnou aférku, po které auto majitele omrzí a on začne cítit potřebu ho vyměnit. 

Vlastnický vztah většinového moderního člověka k jeho autu, podobně jako dnes třeba i k mobilu, je vztahem závislosti. Když se lidí ptám, zda by si dovedli představit život bez auta nebo bez mobilu, mám stejný pocit, jako když se bavím s lidmi o jejich závislostech. Odpovědi mi připadají podobně podrážděné jako odpovědi alkoholika nebo jiného narkomana, na kterého okolí tlačí, aby se sebezničující závislostí přestal. 

Automobil je příkladem vynálezu, který změnil svět a přispěl k lepšímu životu miliard lidí. Dr. Jekyll auta je obecně známý, pan Hyde ale mnohem méně. 

P.S.: Na podzmimním důlku (13.-15.9.) jsou ještě místa. Informace a přihlášky: ZDE.

____________

Na Linktree najdete všechny mé články, které uveřejňuji na pěti blozích, do kterých přispívám. V případě, že čerpáte z mé práce a chtěli byste vyrovnat energie - zde je možnost poslat mi libovolný finanční příspěvek na transparentní účet číslo: 2400493472/2010. Dar za dar. Díky. 

Tomáš HajzlerLinkTreeFBIGLiYTZprávy ze životaKnihy 
Zdroj: Dobrý život ve stínu konzumní společnosti.