Křest knih – 31.5. 19.00 v Hubu

Náš knižní příběh znáte. Na začátku jsme stáli před otázkou, jak co možná nejvíce lidem přiblížit filozofii svobody v práci. A tak nás, kromě kurzů a přednášek, napadlo vzít to nejlepší, co na toto téma ve světě vyšlo, to přeložit a vydat. Minulý týden vznikl Podivín – příběh nejneobvyklejšího pracoviště světa, brazilského Semca. Štěstí doručeno – příběh Zapposu – údajně „nejvíce sexy“ firmy dnešní severní Ameriky, chceme mít do konce dubna a HUBem, že můžeme slavit v jejich prostorech od cca 19.00 do nějakých 22.00. Naší hlavní ambicí je setkat se se všemi lidmi, kteří přiložili a přikládají ruce k dílu a se všemi, kteří tomuto projektu drží palce a pořádně to spolu oslavit. Chceme pozvat i zástupce českých a slovenských firem, které staví na principech svobody a vzájemně se snad lépe seznámit a možná i propojit a spojit síly. To je vše. Se zbytkem, jako lidi neznalí zvyklostí křtění knih, potřebujeme pomoct.

Přemýšlíme o programu. Kloníme se spíš k neformálnímu setkání. Já bych logicky rád řekl pár vět a slov díků, ale jinak nás moc nenapadá, co by na takovémhle setkání mohlo koho bavit (pokud vůbec něco jiného než se vidět se starými přáteli nebo se seznámit a pobavit s novými lidmi?). Jestli ale máte nápady, sem s nimi. Přemýšlíme také o tom, co jíst a pít. Pokud byste někdo chtěl tuto část večera za svoji firmu zasponzorovat, budeme moc rádi. S napnutými rozpočty bychom to vcelku ocenili.

Dnes v podvečer jdeme do HUBu dohodnout detaily, ale já vás už tímto zvu. Mám pocit, že kapacita je omezená (jak moc se dozvíme dnes). Proto v případě zájmu prosím potvrďte svou účast mailem na: petra@peoplecomm.cz. Moc díky a já se budu těšit.

P. S.: Podivín zítra cestuje z tiskárny. Ve čtvrtek beru prvních pár kousků na přednášku do Brna (MIC) a pokud se nám to logisticky zadaří, knížku bude možné zakoupit i na veletrhu Evolution tento pátek a sobotu (pokud tam někdo budete). Mám tam v sobotu krátké vystoupení, tak jsem si říkal, že bych to mohl spojit a otestovat reakce. Možnosti koupit knihu přes web finalizujeme tak, aby frčela od příštího týdne. Dám vědět přes blog, FB, Twitter.

P. P. S.: Už jsem odpovídal na několik dotazů ohledně e–knih. Všechny tři naše knihy totiž připravujeme pouze v papírové formě. Rád bych vysvětlil proč. Do projektu jsme se pustili s vášní a bez zkušeností. Ty jsme začali sbírat až cestou. Většina stála moře času a peněz. Celé nás to stojí okolo 3/4 miliónu korun a financujeme to z vlastních úspor. A proto bychom rádi, aby se nám alespoň část vrátila.

Přestože si já osobně myslím, že knihy budou kopírovat osud hudby a postupně přejdeme z papíru do e–formy, v roce 2011 se toho v ČR/SR bojím. Myslím si, že nejsme jako společnost připraveni zaplatit za věci tak snadno kopírovatelné jako je PDF–ko. Vidím to na lidech okolo sebe a pozoruji to i na sobě. Věřím, že to chce ještě čas. Až/když se nám vrátí náklady, PDF–ko uděláme. A když se povede, do konce roku vyjde moje kniha bez nákladů na překlad a autorská práva a PDF–ko tam vidím jako reálnou variantu hned zkraje.

Pokud vám tento argument nepřijde jako pádný a jste naprdlí, že máme pouze papír, napište mi - tomas@peoplecomm.cz. Když mi přijde hromada mailů, jsem logicky připravený změnit názor. Pokud to ale pro vás bude alespoň trochu schůdné, kupte si knihu i když budete mít třeba pocit, že se tím na chvíli vracíte do 20.století. Díky!