Krásnější svět je možný a naše srdce to ví: záblesk naděje ve světě bez naděje

Objevil jsem důležitou knihu a s ní i velmi inspirativního člověka, a tak vám o nich musím říct. Možná je znáte. Já na ně narazil až letos v lednu na setkání Open space, které organizuje Naďa Johanisová. Tam jsem se seznámil s Hankou Bernardovou, která knihu přeložila do češtiny.
Požádal jsem jí, aby nám knihu představila (viz rozhovor v úvodu). Vše o knize najdete zde. Tam si ji můžete i pořídit.

Autor, Charles Eisenstein patří mezi ty moudré lidi, kteří dovedou vysvětlit komplikovaný chod dnešní světa jazykem, kterému by rozumělo i šestileté dítě. A navíc tak, že i ve světě, kde je zdánlivě méně a méně naděje, cítíte najednou optimismus. Charles vše zasazuje do kontextu příběhu, který se o našem světě vypráví a který určuje to, jak život chápeme. Ukazuje, v čem se tento starý příběh (říká mu "Příběh oddělenosti") vyčerpal a navrhuje příběh nový.

Hanka otitulkovala video, které oba příběhy vysvětluje:

A stejně tak otitulkovala i Charlesovu přednášku na TEDxu. Zaposlouchejte se.

Souzníte-li, šiřte. Knihu mám rozečtenou a jsem nadšený. Díky Hance a Maitrei za to, že je k dispozici.

P.S.: Mrkněte na poslední texty z našeho blogu o budoucnosti podnikání: Kmeny: Proč se firmy budoucnosti budou podobat spíš fanouškovských klubům než bezduchým institucím 20.století; Na návštěvě v Probiu, u českých průkopníků biopotravin; Nové družstevnictví aneb renesance demokratického vlastnictví a řízení: historie, principy & fungování a Proč jsme založili Slušnou firmu a o co nám jde. 10 problémů dnešní firmy & 10 proseb na podnikatele, pro které je slušnost ctností.