Kolo jako prostředek ke svobodě a nástroj lokalizace (15. díl seriálu o car-free životě)

Tohle Holanďanům závidím (a nejen jim). Kolo je tam pro většinu tím, čím je pro našince auto. Jezdí se tam 365 dní v roce, 24/7, za každého počasí. Infrastruktura, které to umožňuje, je - jedním slovem - úžasná... Kdo tam o prázdninách budete, zkuste to vnímat. Je třeba psát o výhodách? Zdraví. Úspora peněz. Interakce s lidmi, tj. nárůst důvěry, sociálního kapitálu a tedy lokalizace a v souvislosti s tím nárůst kvality života. Roste míra ohleduplnosti, empatie ve společnosti a radost. Ekologické dopady jsou nesmírné. A kolo jako dopravní prostředek v holandské síti cyklostezek, parkovišť a další infrastruktury je úžasný nástroj prostředek svobody. Stačí jen sednout na kolo a člověk může i v tom největším holandském městě kamkoli. 

U nás to prý nejde. Češi jezdí auty. A tak se u nás staví ne cyklo-, ale silniční infrastruktura. A když jezdí na kole, tak "jedou na kolo" - tj. obléknou si lycru, nasadí přilbu, obujou tretry a jdou "se projet" nebo "si zajezdit". V Holandsku je kolo běžný dopravný prostředek. Cyklistů jsou miliony, ale přilbu nikdo nemá. Stýská se mi po tom. Doporučuji zažít. Obzvlášť za deště nebo v zimě, v ranních/odpoledních špičkách. Najednou vidíte, že to jde i v extrémních podmínkách a cítíte, jak to funguje. Je to zážitek, který pak chcete i doma. Vím, i u nás jou už místa, kde se to klube, ale furt to jsou plenky v porovnání s tímhle. A Praha? To by jeden poplakal. K tématu mytologie kopcovitosti zde nebo zde

Pro zajímavost - v dánské Kodani, kde je situace s dopravou podobná jako v Hoalndsku, je registrováno 120 tisíc aut. V podobně lidnaté Praze je to téměř desetkrát víc. 2/3 obyvatel Kodaně se po městě dopravují primárně na kole, kterých je ve městě 657 tisíc (Zdroj: Žít Kodaň). 

V těchto zemích zahlédnete i podobné libůstky:

Nebo (všimněte si - u nás povinných - ochranných pomůcek). Mimochodem v zemi, kde jezdí na kole miliony lidí 365 dní v roce, 24/7 zahyne na kole ročně okolo 250 lidí. U nás, kde na kole jako na dopravním prostředku dnes jezdí minimum lidí, je to 40 mrtvých (a to se u nás jezdí v přilbách).

Svobody si nejvíc všimnete u dětí. Od nízkého věku si dojedou do školy a kamkoli samy. Myslím, že u toho musí nejeden rodič-taxikář zaslezet, neboť Holanďani nepotřebují kvůli škole auto, děti (se) dopraví na kole. 

Videa výše jsou od @hackneycyclist

Toto je úsměvné video k tématu kopcovitosti, která je u nás uváděna jako důvod, proč na většině míst Česka cyklodoprava nerozvíjí:

Zdroj: @fietsprofessor

Důležitou součástí infrastruktury jsou parkoviště. Ty jsou všude. Zde několik fotek, které jsem vyfotil různě po Holandsku: 

A když píšu o cyklodopravě v Holandsku, přikládámm itinerář naší poslední cesty do Holandska. Jezdíme tam vlakem, do Zeotermeeru (předměstí Haagu). 
5:41 z odjíždíme z Komořan, přijíždíme v 17:30. Testovali jsme to opakovaně, funguje to. Za 2 dospělé a 2 děti platíme 6000 Kč tam a zpět.

Zde jsou další díly seriálu O car-free životě
____________

Kde se můžeme vidět: Akce
Moje knihy: Knihy
Všechny moje články: Linktree 
Peoplecomm: Zde - Pomozte nám šířit důležité knihy. Díky.