Kanceláře v Zapposu

Zapposu se zadařil husarský kousek. Z prodávání bot po internetu (a tedy především ze „zvedání telefonů“, „vyřizování e-mailů“ a „posílání krabic“) vytvořili práci, kterou lidi milují. Pracovat v Zapposu je sen stále většího počtu lidí. A fungovat jako Zappos je sen stále většího počtu podnikatelů. To, že většinu lidí práce v Zapposu baví, je ale slabé slovo. Máte pocit, že jste v zábavním parku, kde se zaměstnanci pouze baví. Zdá se, že tomu ale tak není. Soudě podle toho, že se jim za pouhých deset let podařilo vyrůst z nuly na více než miliardu dolarů obratu. Jeden z názorů firem jako je Zappos je: „Kanceláře musí být přitažlivější než průměrný obývák, aby tam chtěl člověk vůbec přijít“.

A tak nechávají výhradně na lidech, jak si své pracovní místo, zasedačky i zbytek interiérů zařídí. V tomhle blogu tak najdete krátké video a pár fotek (zasedaček), které jsme u nich pořídili při naší nedávné návštěvě. Ukazoval jsem to už v HUBu. Pokud vám nevadí angličtina, tak zde najdete víc: 18 Observations from Zappos. A jestli vás Zappos zaujal, určitě si přečtěte, jak to všechno vybudovali, ve Štěstí doručeno. Aktuální info o našich knihách je ZDE. Diskutujme i na Facebooku či Twitteru. Díky!

„Jestliže má vaše firma vyhlášku o tom, co může či nemůže být na pracovních stolech, je bláznivá a vy jste blázni, že tam zůstáváte.“

Firma se snaží pro lidi zajišťovat různé služby jako servis na auta, péče o děti, praní prádla a další. Za kamarádské ceny.

Jedna ze zasedaček - bike/skate:

China:

Do světla:

Á la bus:

Á la zámek:

Pod mořem:

Dětský pokoj:

Ještě pokojíček:

A na závěr oblíbený „nap room“ neboli šlofíková místnost:

Co na to říkáte? Líbí/nelíbí?