• Provazochodectví

    Provazochodectví

    Foto: calamur

    Život se v mnohém podobá provazochodectví. Neustále balancujeme mezi potřebami práce a potřebami domova. Mezi nároky těla a hlavy. Mezi očekáváními kolegů, přátel a rodiny. Kymácíme se zprava doleva. Občas spadneme. Když máme štěstí, tak do záchranné sítě, když smůlu, tak až na zem.

    číst více

  • Coolidgeův fenomén

    Coolidgeův fenomén

    Foto: trenthead

    Vypráví se, že prezident Spojených států Calvin Coolidge se svojí manželkou onehdy navštívil slepičí farmu kdesi na jihu USA. Během prohlídky se paní prezidentová zajímala, jak dokáže farma vyprodukovat tolik oplozených vajec s tak nízkým počtem kohoutů. Farmář se hrdě pochlubil, že jeden kohout koná svou povinnost v průměru dvanáctkrát denně.

    číst více

  • Zažijte si svůj den!

    Zažijte si svůj den!

    Foto: pidge

    Ráno se probudíte, pustíte si rádio nebo televizi, a už to začíná. Hned mezi předpovědí počasí a písničkou vám někdo říká, co byste dnes měli udělat. „Ti z vás, kdo jsou narozeni ve znamení kozoroha, mají dnes obrovskou šanci potkat velkou lásku“ nebo „Totální výprodej nábytku, slevy až osmdesát procent“.

    číst více

  • Přestaňte chodit do práce!

    Přestaňte chodit do práce!

    Foto: Aggtastic

    V jedné londýnské galerii se pod obrazem barokního malíře Jana van den Hoeckeho objevilo jméno Peter Paul Rubens. Obraz, který se draží v průměru za padesát tisíc liber, se prodal za dva milióny. Pouze díky tomu, že se jmenoval jinak.

    číst více

  • Máme roční narozeniny!

    Máme roční narozeniny!

    Foto: creamycakes

    Už je to rok, co existuje tento blog. Jeho smyslem je pomoci dostat do života lepší rovnováhu mezi vyděláváním na život a životem samotným. Tj. zaměřuje se hlavně na čas strávený prací, tedy to nejčastější co děláme, když jsme vzhůru.

    číst více

  • Jak vedou zloději á la Hollywood?

    Jak vedou zloději á la Hollywood?

    Foto: sluggerwv

    Zloděje a zabijáky nemáme rádi. Jedinou výjimkou je film. Tam je milujeme. Alespoň soudě podle úspěšnosti těch se zabijácko-zlodějskou tematikou.

    číst více

  • Kdo umí, ten umí III.

    Ať telefonní operátor, řidič, manažer, učitel, recepční nebo účetní, jak dobří jste v tom, co děláte?

    číst více

  • Kdo umí, ten umí II.

    Je nalezení a náprava slabých stránek ta nejlepší cesta k výjimečnému výkonu? 87 % lidí souhlasí (podle Marcus Buckingham).

    číst více

  • Kdo umí, ten umí I.

    Jak se říká: kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. Tak proč nedělat to, v čem nejsme nejlepší? Proč se patlat v něčem, co nám nejde?

    číst více

  • Co my jen víme?!

    Co my jen víme?!

    Čtyři roky po světové premiéře přišel do českých kin kontroverzní a do určité míry i kultovní dokument „Co my jen víme?!”.

    číst více