• Je to tady samej zloděj a vrah!

    Je to tady samej zloděj a vrah!

    Foto: DanielKHC

    „Je to tady samej zloděj a vrah!“, říká pravidelně naše osmdesátiletá sousedka Boženka s omluvným výrazem ve tváři. Dostat se k ní znamená totiž překonat čtvero dveří, na které si nechala nainstalovat celkem šest zámků.

    číst více

  • KZP – Konečně zase pátek!

    tgif

    Američané mají své TGIF – Thank God It’s Friday neboli Díkybohu, že je pátek. My máme své KZP – Konečně zase pátek!, nebo častěji Kurva, zase pondělí.

    číst více

  • Má smysl žít nevědomý život?

    Má smysl žít nevědomý život?

    Foto: garyhymes

    Až devadesát procent bdělého života prožijeme na autopilota, bez racionálního přemýšlení. Strkáme klíče do zámku a nevíme o tom, čistíme si zuby a nepamatujeme si to. Řídíme auto a nevíme, kudy jsme jeli. Říkáme slova a divíme se, jak druzí reagují.

    číst více

  • Pomozte, jestli nechcete zemřít!

    Pomozte, jestli nechcete zemřít!

    Foto: shadphotos

    Myš sledovala puklinou ve zdi farmáře, jak otvírá nějaký balíček.

    “Copak to bude dobrého!“ pomyslela si.

    číst více

  • Manuál dobré hospodyně

    Manuál dobré hospodyně

    Foto: suzysputnik

    Role muže i ženy byla vždy jasná. S výjimkou několika málo míst na této planetě vládl vždy muž. Jeho zodpovědností bylo zajistit obživu a ochránit svůj kmen či rodinu. Žena se starala o zbytek – o stravu, o chod domácnosti, o děti… Tak to bylo u mých pra-prarodičů, prarodičů a částečně i u rodičů.

    Dnes jakoby bylo všechno jinak.

    číst více

  • Zamladi

    Zamladi

    Foto: Pink Sherbet

    ...o šťastí, úspechu, porovnávaní sa a slobode...

    Za mladi som počúvaval "Neber si príklad z tých … , porovnávaj sa s tými lepšími", a tak som, podobne ako Michal v článku Všechno to stojí za prd! , šomral a bol som nespokojný.

    číst více

  • Přejděte na částečný úvazek!

    Přejděte na částečný úvazek!

    Foto: Mooganic

    V práci stráví většina z nás převážnou část bdělého života.  Byly doby, kdy jsme pracovali méně než dnes, ale také období, kdy v životě člověka nebylo nic jiného než právě práce.

    číst více

  • Kolik nohou má pes?

    Kolik nohou má pes?

    Foto: dro!d

    Když budeme tvrdit, že ocas psa je taky noha, kolik bude mít pes celkem nohou? „Odpověď zní čtyři, protože to, že říkáme ocasu noha, z něj ještě nohu neudělá,“ říkal první americký prezident Abraham Lincoln.

    číst více

  • Dva vlaky

    Dva vlaky

    Zvoní budík. Už potřetí. Dvakrát předtím se mi ho podařilo umlčet. Polorozlepeným okem určuji polohu hodinových ručiček a dochází mi, že mám 12 minut na to, abych opustil prostory bytu. V devět hodin mám být v práci, protože prezentujeme měsíční výsledky.

    číst více

  • Provazochodectví

    Provazochodectví

    Foto: calamur

    Život se v mnohém podobá provazochodectví. Neustále balancujeme mezi potřebami práce a potřebami domova. Mezi nároky těla a hlavy. Mezi očekáváními kolegů, přátel a rodiny. Kymácíme se zprava doleva. Občas spadneme. Když máme štěstí, tak do záchranné sítě, když smůlu, tak až na zem.

    číst více