• Pomozte, jestli nechcete zemřít!

    Pomozte, jestli nechcete zemřít!

    Foto: shadphotos

    Myš sledovala puklinou ve zdi farmáře, jak otvírá nějaký balíček.

    “Copak to bude dobrého!“ pomyslela si.

    číst více

  • Manuál dobré hospodyně

    Manuál dobré hospodyně

    Foto: suzysputnik

    Role muže i ženy byla vždy jasná. S výjimkou několika málo míst na této planetě vládl vždy muž. Jeho zodpovědností bylo zajistit obživu a ochránit svůj kmen či rodinu. Žena se starala o zbytek – o stravu, o chod domácnosti, o děti… Tak to bylo u mých pra-prarodičů, prarodičů a částečně i u rodičů.

    Dnes jakoby bylo všechno jinak.

    číst více

  • Zamladi

    Zamladi

    Foto: Pink Sherbet

    ...o šťastí, úspechu, porovnávaní sa a slobode...

    Za mladi som počúvaval "Neber si príklad z tých … , porovnávaj sa s tými lepšími", a tak som, podobne ako Michal v článku Všechno to stojí za prd! , šomral a bol som nespokojný.

    číst více

  • Přejděte na částečný úvazek!

    Přejděte na částečný úvazek!

    Foto: Mooganic

    V práci stráví většina z nás převážnou část bdělého života.  Byly doby, kdy jsme pracovali méně než dnes, ale také období, kdy v životě člověka nebylo nic jiného než právě práce.

    číst více

  • Kolik nohou má pes?

    Kolik nohou má pes?

    Foto: dro!d

    Když budeme tvrdit, že ocas psa je taky noha, kolik bude mít pes celkem nohou? „Odpověď zní čtyři, protože to, že říkáme ocasu noha, z něj ještě nohu neudělá,“ říkal první americký prezident Abraham Lincoln.

    číst více

  • Dva vlaky

    Dva vlaky

    Zvoní budík. Už potřetí. Dvakrát předtím se mi ho podařilo umlčet. Polorozlepeným okem určuji polohu hodinových ručiček a dochází mi, že mám 12 minut na to, abych opustil prostory bytu. V devět hodin mám být v práci, protože prezentujeme měsíční výsledky.

    číst více

  • Provazochodectví

    Provazochodectví

    Foto: calamur

    Život se v mnohém podobá provazochodectví. Neustále balancujeme mezi potřebami práce a potřebami domova. Mezi nároky těla a hlavy. Mezi očekáváními kolegů, přátel a rodiny. Kymácíme se zprava doleva. Občas spadneme. Když máme štěstí, tak do záchranné sítě, když smůlu, tak až na zem.

    číst více

  • Coolidgeův fenomén

    Coolidgeův fenomén

    Foto: trenthead

    Vypráví se, že prezident Spojených států Calvin Coolidge se svojí manželkou onehdy navštívil slepičí farmu kdesi na jihu USA. Během prohlídky se paní prezidentová zajímala, jak dokáže farma vyprodukovat tolik oplozených vajec s tak nízkým počtem kohoutů. Farmář se hrdě pochlubil, že jeden kohout koná svou povinnost v průměru dvanáctkrát denně.

    číst více

  • Zažijte si svůj den!

    Zažijte si svůj den!

    Foto: pidge

    Ráno se probudíte, pustíte si rádio nebo televizi, a už to začíná. Hned mezi předpovědí počasí a písničkou vám někdo říká, co byste dnes měli udělat. „Ti z vás, kdo jsou narozeni ve znamení kozoroha, mají dnes obrovskou šanci potkat velkou lásku“ nebo „Totální výprodej nábytku, slevy až osmdesát procent“.

    číst více

  • Přestaňte chodit do práce!

    Přestaňte chodit do práce!

    Foto: Aggtastic

    V jedné londýnské galerii se pod obrazem barokního malíře Jana van den Hoeckeho objevilo jméno Peter Paul Rubens. Obraz, který se draží v průměru za padesát tisíc liber, se prodal za dva milióny. Pouze díky tomu, že se jmenoval jinak.

    číst více