V práci se nedá pracovat

37Signals (mimo jiné spolu–autora povedeného Restartu) a jeho primový TEDTalk (viz výše) o tom, proč se „většina práce neodehraje v práci“. A až jsem na sebe naštval, že jsem to sem do blogu ještě nedával. Je to starý, jistě jste to všichni viděli, ale je to jedna z těch přednášek, na kterou se dá podívat opakovaně. Alespoň my, kteří hledáme cesty k práci, která dává větší smysl než to, jak se dnes pracuje.

Mimo jiné říká přesně to, co já teď zažívám – mnoha lidem se pracuje ve vlaku, v letadle, v obýváku, na lavičče, na náměstí či na louce mnohem mnohem lépe než v práci. A vtipně mluví o tom proč. Mrkněte na to, a když vás v tom jeho projevu něco (znovu) osloví, podělte se v komentářích. Díky.

Není to zvláštní, že stále větší počet lidí říká, že většinu práce neudělají v práci? Není čas něco změnit?

Jinak jsem rád, že poctivé párky pár lidí zaujaly. Už jsem psal, že pro mě začíná být téma etiky a morálky v byznyse a společnosti jako celku palčivým tématem. A ujistit se, že nejsem sám, je příjemné. Dnes jsem byl celý den v offlajnu, a tak se k diskuzi vrátím zítra. Díky za všechny postřehy.

Dnes jsem byl v Bratislavě v TA3 popovídat si o svobodě v práci jako způsobu, jak nahlížet na organizaci firmy. Kromě dvanácti televizních minut to byly bezmála dvě hodiny skvělého rozhovoru o tom, proč a jak pracujeme a jak funguje společnost a vzdělávací systém. Raduju se z toho, že i v relativně středněproudých médiích člověk narazí na lidi s takovým rozhledem a zájmy. Pokud jste tu někdo ze Slovenska a chcete se mrknout na těch dvanáct minut, mělo by se to vysílat příští středu v 20.45.

Prima zbytek večera! Jo a pokud nemáte rádi angličtinu, pusťte si titulky – jsou tam český i slovenský.