Svoboda & Zappos v HUBu

Dnes mám dva termíny a jedno video. Nejprve to video – přednáška Péti Proškové o experimentování se svobodou v ČSOB ze Setkání ke svobodě č. 3. Do 27. března jsem znal pouze obrysy toho, co dělají. O to víc mě nadchlo, co je možné zkusit ve velké nadnárodní, která má v DNA možná trochu jiné věci než svobodu (mám ten dojem). I když mě mnohem víc překvapila otevřenost s jakou o dění uvnitř mluví člověk, který není ani v roli generálního ředitele ani tiskového mluvčího. To je, podle mého názoru, šíření hodné. Díky Martinovi HumpolcoviH2OManiaks za prima video.

Čtvrté, už předposlední setkání nás čeká 24. 4. (18:45 – 22:00) v Hubu. Stejně jako v březnu plánujeme tři přednášky (časově kratší než ty březnové) a práci ve skupinách. Já bych rád dokončil design svobodné firmy (viz první část). Těšíme se na pohled Martina Pavlase, kterého já osobně znám zatím spíše z jeho psaní. A na základě toho, co píše, se těším více než velmi. S Petrem Hovorkou, třetím vystupujícím, se známe skoro odnepaměti. Petr, dlouholetý ředitel a spoluvlastník nakladatelství Helma365, se svobodou léta experimentoval až tak, že o svou roli a podíl v Helmě přišel. Vzhledem k těmto zkušenostem jsou pro mě jeho pohledy velmi cenné. Po těchto třech přednáškách bychom se chtěli ve skupinách věnovat rozpracování principu svobody 6 až 10 a celkově se zase posunout o kousek dál ke svobodnějšímu a šťastnějšímu pracovnímu prostředí u nás. Pokud vás to zaujalo, hlásit se můžete zde.

Druhý termín se týká diskuze s Jamie Naughton ze Zapposu – den před svobodou – 23. 4. (14:30 – 16:30). Už jsem hlásil, že se pravá ruka Tonyho Hsieha chystá do Prahy – viz Zappos v Praze. Jsem rád, že se nakonec jedná o debatu. Je to maximálně pro 40 lidí a smyslem je seznámit se z první ruky s jednou z „nejdivnějších“ firem světa (zároveň také jednou z nejobdivovanějších a nejžádanějších). Kdo jste četli Štěstí doručeno, nebo jste na Zappos narazili tady na blogu či jinde na netu, byli jste tam nebo od nich máte boty, tak zhruba víte, na co se můžete těšit. Já na Jamie narazil vloni a bylo to super. Nejvíce to ocení ti, kteří se snaží budovat autentickou a tudíž nezaměnitelnou firemní kulturu. Koná se též v Hubu, cena je 3490,– + DPH – hlásit se můžete zde. Pokud dorazíte, promyslete si prosím otázky, neboť ty určí obsah povídání. Bude to tlumočeno do češtiny.

Mějte se hezky! Zdravím z Vídně. V neděli mám ambici si dát místní 1/2 maraton.

P. S.: Když jsem u těch termínů, ve středu 18. 4., od 18:00 do 20:00 mám přednášku na ČVUT v Praze – viz Dělejte, co milujete. Stavte se, když budete v Praze. Jinak tady je pro úplnost prezentace Péti Proškové – viz přednáška v úvodu: