Pár zpráv z dění :-)

Flickr album

 

Jako každý podzim i tento se toho - v našich snahách o svobodnější práci a zodpovědnější podnikání - děje hodně. V tomto blogu naleznete stručný report z dění.

Nahoře si prohlédněte fotky z víkendového workshopu s lidmi, kteří chtějí svůj profesní život postavit více na smyslu pro sebe a užitku pro druhé (Najděte svůj důlek). Lidí, kteří chtějí ke svému pracovnímu (i jinému) životu přistoupit svobodněji a zodpovědněji. Tyto srazy mě nepřestávají fascinovat - co všechno se tam dá zažít. Třeba tento víkend jsem poprvé v životě vyráběl špagety. Pro mě osobně je to vždy i kostel - možnost připomenout si důležité principy života, kde mi zpravidla hromada věcí dojde. Jarní termín je 24.-26.4. 2015 - přihlášky zde.

Ve čtvrtek předtím (9.10.) jsme oslavili naší novou knihu - Zodpovědná firma. Žádný křest, spíše taková mini-konference k tématu firemní zodpovědnosti mixlé se setkáním přátel. Sešlo se nás něco k šedesáti - hromada kamarádů, většina lidí, kteří na knize pracovali, lidi z branže. Vincent Stanley (spolu-autor knihy) nám před-točil krátký video-pozdrav (pokud se vám nezobrazí titulky, zapněte si je). Mluvili jsme o tom, jak funguje Patagonie v ČR, Denisa Havrdová z Papelote a Aleš Šlechta z Galvametu hovořili o tom, jak je možné, v našich podmínkách, koncept firemní odpovědnosti žít. Tři hodiny, které jsme si na to vyhradili, nám na to nestačily :-).

Kniha je od pátku ke koupi v HUBu a Biozahradě. Ode dneška v Kafíčku, Divokých matkách a nově též v Patagonii, v Revoluční ulici v Praze. Samozřejmě též v eshopech. Ode dneška i na Slovensku v Martinus.sk. Aktuálně na stránce Kde koupit?. Moc prosím, pomžte nám tuhle knihu dostat do poslední české a slovenské firmy a kanceláře, ať se v tom tématu pořádně pohneme.

S Vincentem domlouváme termín, kdy by přijel do Prahy. Až to domluvíme, chceme se pustit do příprav další Svobody NaŽivo.

Zde je - ze čtvrtka - pár fotek:

Flickr album

 

Ve čtvrtek jedu do Bratislavy na přednášku 13000 dní. Přihlášky jsou zde. Po návratu se zavírám na týden bez netu na chatu mých rodičů a budu pracovat na stejnojmenné knize.

Do konce roku máme ještě tyto dva workshopy:  Svobodná & zodpovědná firma 6.-7.11. a Tvrdě, kamarádsky nebo jinak 27.-28.11. Pokud se chystáte, nenechávejte registraci na poslední chvíli, prosím - komplikuje nám to potom hledání místa.

Snad už se konečně co nevidět objeví u některých našich knih i elektronické verze. Děláme na tom. Stejně tak doufám, že se pouštíme do další generace svobodavpraci.cz. V obou případech, prosím držte palce.

P.S.:  V sobotu máme u nás ve škole (už téměř tradiční školní jarmark - stavte se!!) a kamarádi ze Slovenska nám přivezou štěně - poprvé v životě se stávám pejskařem.

Mějte se hezky! Svobodě & zodpovědnosti zdar :-).