Další knihy o svobodě (v práci)

Četl jsem nedávno tři prima knihy s tématikou svobody (v práci) - Budoucnost managementu od Garyho Hamela, Jak drahé je zdarma? a Jak drahá je intuice? od Dana Arielyho, a tak se chci podělit o dojmy (viz video). Všechny tři výborně doplňují náš loňský vydavatelský počin – Podivína, Svobodu v práci a Štěstí doručeno. Viz moje tehdejší video–recenze:

Co se týče našich knih, jsou nově k dispozici v Ostravské VIVĚ (více viz Kde koupit?). Svoboda v práci stále chybí v Kafíčku, ale snad to do dvou týdnů napravíme. Jinak kafe je tam stále lepší. Podle mnoha zdrojů nejlepší na jejich straně Vltavy.

Jinak mám za sebou pracovní maraton – minulý čtvrtek a pátek Den čili 86400 vteřin v Říčanech, pondělí celodenní Svobodu v práci v Benici s lidmi z ČMSS a od úterý do pátku, pak každý den přednášky v Brně, Zlíně a Ostravě. Byl to experiment. Byl jsem zvědavý v jaké formě to přežiju. A musím říct, že mám po všem tom ježdění víc energie než předtím. Bavilo mě to nesmírně. Přišlo mi, že potkávám hromady lidí, kteří jsou připravení na změnu. Lidí, kteří se nechtějí stát otupělými zaměstnanci či konzumenty a chodit do práce, která je nebaví, aby potom strávili život nakupováním. Lidí, kteří jsou více než připravení dělat to, pro co se narodili k užitku nás všech. Začal jsem možná lépe chápat podstatu mayského (a jiných) proroctví ve vztahu k roku 2012.

Mám radost, že jsme se mohli vidět a mluvit spolu. Děkuju všem, kteří jste tam byli a znovu prosím, pokud jste si z těch přednášek odnesli alespoň jednu myšlenku, otestujte jí a šiřte to dál.

P. S.: Tady je pár fotek z páteční Ostravy ve Vivě. Pokud jste někdo něco vyfotili i jinde, podělte se. Jinak před Vivou smekám. Netušil jsem, že v Ostravě najdu až takhle inspirativní místo.